Nagu oodata oli, siis Kiievis toimunud Eurovisionilt puudunud Venema naaseb võistlustulle. Kuna võistlust Makedoonias edastav kanal on aga suurtes võlgades, jääb selle riigi esindajal paraku järgmisel kevadel Portugali sõitmata.

Esmakordselt Lissabonis aset leidval Eurovisionil osalevad järgnevad 42 riiki: Albaania, Armeenia, Austraalia, Aserbaidžaan, Valgevene, Belgia, Bulgaaria, Horvaatia, Küpros, Tšehhi, Taani, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Georgia, Kreeka, Ungari, Island, Iirimaa, Läti, Leedu, Malta, Moldova, Montenegro, Holland, Norra, Poola, Portugal, Rumeenia, Venemaa, San Marino, Serbia, Sloveenia, Hispaania, Rootsi Šveits, Ukraina ja Suurbritannia.

Venemaa osalemine võib olla heaks uudiseks Ukrainasse sisenemise keelu saanud ja Kiievi Eurovisionist kõrvale jäänud Julia Samoilova jaoks, kes on korduvalt öelnud, et sooviks oma kodumaad järgmisel aastal esindada.

Kalendrisse tuleks nüüd ära märkida 29. jaanuar, sest siis annab Kiiev Eurovisioni korraldamise teatepulga üle Lissabonile. Sellele järgneb riikide jaotamine poolfinaalidesse ja selgub, kes astuvad lavale teisipäeval ja kes neljapäeval.