Liima moodustavad Taani eksperimentaal-poeetilise indiebändi Efterklang liikmed Mads Brauer, Casper Clausen ja Rasmus Stolberg ning Soome impromuusik ja trummar Tatu Rönkkö. Sarnaselt Efterklangile on Liima loomingus maailma võimsaima popmuusika mõõtu melodraamat ja majesteetlikkust, ent erinevalt oma eelkäija helgest barokk-indiest veab Liima muusikat diskovungist, glitch elektroonikast ja kordumatuist rütmimustreist müstiline motoorika.

Berliini sõltumatu plaadileibli City Slang alt 3. novembril ilmunud Liima teiselt täispikalt albumilt "1982"kostab nii külma sõja aegse süntpopi kui ka Talk Talki stiilis artrocki kajasid. Paari viimase aasta jooksul Londonis, Berliinis ja Portugalis kirjutatud ning Soomes salvestatud albumi kaasprodutsendiks on Brooklyni eksperimentaalpopi grupist Grizzly Bear tuntud soundimeister Chris Taylor.

Telesarja "Stranger Things" uue hooaja ja filmi "Blade Runner 2049" filmi tuules ilmunud "1982" sobiks suurepäraselt mõne ulmedüstoopia heliribaks, ometi pole sel suurt pistmist ei retrotrofutu, küberpungi ega nostalgiaga. Pigem on tegu möödaniku tulevikufantaasiate tõlgendusega. See album ei püüa jäljendada 1982. aasta soundi, vaid arutleb aja, ruumi ja identiteedi ning nende nihestamise üle ühe põlvkonna alateadvuses.

1982. aastal otsustas USA uudisteajakiri Time valida "aasta persooniks" mitte inimese, vaid personaalarvuti. See on ka aasta, mil sündis Liima laulja Casper Clausen. "Ma usun, et meie kui bändi kollektiivne mälu ja teadvus on vägagi tugevalt mõjutatud meie sünniajast ehk 80ndate algusest,“ selgitab Clausen. "Sellesse aegruumi naaseme me ikka ja jälle, et nö suuremast pildist sotti saada.“
Albumi manifesti mõõtu nimilugu kehtestab 1982. aasta aga lausa omalaadse null-aastana. "See räägib oma sünniaja eest põgenemisest, püüdest sinna naasta ning ka tõdemusest, et kõik see on mõttetu, sest toda aegruumi pole ju õigupoolest enam olemas," avab Clausen "1982" tagamaid.

Liima albumi "1982" esitluskontsert Tallinnas Erinevate Tubade Klubis toimub reedel, 9. märtsil 2018. Üritus algab kell 19.00, Liima astub lavale kell 21.00. Kontserdi piletid hinnaga 25–29 eurot on müügil Piletilevi veebipoes ning müügipunktides üle Eesti.