Kohalviibijate seas olid nii Narva linnapea Tarmo Tammiste, äsja Eesti Laulu poolfinaali trüginud industriaalrokkar Evestus, kontserti korraldava Tallinn Music Weeki tiimi liikmed jpt. Õhtu põletavaima küsimuse "Kas usud üliinimesse?" lennutas Novaki suunas poeet ja elukunstnik Marko Mägi.

Juba 1980ndatel Jugoslaavias tegutsemist alustanud ja korduvalt esinemiskeelu all olnud Laibachi liikmed on tuntud oma manifesti-mõõtu sõnavõttude poolest, millest peegeldub nii iha kui põlgust võimu vastu. Muuhulgas on nad imaginaarse riigi Neue Slowenische Kunst kaasrajajad, vastutades ühtlasi selle muusikaosakonna tegevuse eest. Totalitaar-militaristliku stilistika ja wagnerliku kõla tõttu on Laibachi peetud neonatsideks ning süüdistatud nii äärmuslikus vasakpoolsuses kui äärmuslikus parempoolsuses. Filosoof Slavoj Žižek on aga öelnud, et Laibach mitte ainult ei muiga parem- või vasakradikaalse ideoloogia üle, vaid näitab kunstiliste liialduste kaudu, kuidas diktatuuri on mingil määral igas riigivormis ja inimeses.

Laibachi „Also Sprach Zarathustra“ kontsert Tallinnas Vene Teatris toimub täna õhtul. Uksed kontserdile avatakse kell 19.00, kontsert algab kell 20.00.

Viimased kontserdi piletid hinnaga 49–59 eurot on müügil Piletilevis.