1. “Elusalt maetud” (“Buried”, 2010)

Paul Conroy (Ryan Reynolds) on sõjaväe rekkajuht Iraagis, kes ühtäkki ärkab üles maha maetud kirstus, teadmata mis teda ees võib oodata. Ainsateks kõrvalisteks esemeteks on tal kirstus telefon ja välgumihkel.

Telefoniga saab ta välismaailmaga ühendust võtta, kuid see pole suurem asi aitaja, kuna ta asub teadmata kohas Iraagi kõrbes kahe meetri sügavusel ning õhk on tema jaoks seal piiratud. Nüüd peab ta leidma viisi kuidas sellest klaustrofoobilisest lõksust välja saada enne, kui on juba liiga hilja.


2. “Piinakamber” (“The Hurt Locker”, 2008)

"Piinakamber" on pingeline portree eriüksuslastest, kelle töö on üks maailma ohtlikumaid: lahingutingimustes pommide desarmeerimine. Vägivaldse kokkupõrke ajal asub seersant James (Jeremy Renner) juhtima üht suurte kogemustega pommirühma ning üllatab kaht oma alluvat, Sanborni ja Eldridge'i sellega, et saadab neid järjekindlalt linnalahingu eluohtlikku keerisesse. Jamesi käitumine jätab mulje nagu oleks ta surma suhtes täielikult ükskõikne.

Ajal, mil mehed oma uut metsikut juhti ohjata püüavad, puhkeb linnas kaos ja Jamesi tõeline pale tuleb välja viisil, mis muudab kõiki mehi igaveseks.


3. “Kangelaste ajastu” (“Age of Heroes”, 2011)

Teise maailmasõja ajal kutsutakse kapral Rains värskelt moodustatud üksusesse nimega 30 Commando. Enne sõjatandrile suundumist tuleb värskelt värvatud üksuslastel läbida väga raske ja intensiivne treening, mis aitab neil tulevikus missioonidel edu saavutada ning elus püsida.

Rühma üheks esimeseks ülesandeks on operatsioon Norras, mille käigus nad peavad hõivama Saksa inseneride abiga äsja püstitatud radarijaama, mis põhjustab liitlasvägedele palju pahandusi. Selle operatsiooni edu võib muuta kardinaalselt kogu sõja kulgu, ent seda läbi viia pole sugugi kerge.


4. “Imiteerimismäng” (“Imitation Game”, 2014)

1952. a talvel sisenesid Briti võimud matemaatiku, krüptoanalüütiku ja sõjakangelase Alan Turingi (Benedict Cumberbatch) koju, et uurida raporteeritud sissemurdmist. Lõpuks vahistati aga hoopis Turing, süüdistatuna "kõlvatus käitumises", mis viis ta hävitava kriminaalsüüdistuseni homoseksuaalsuse eest - ametivõimud ei aimanud aga, et süüdistavad tänapäevase arvutiteaduse pioneeri.

Juhatades kirjut rühma õpetlasi, keeleteadlasi, maletšempione ja luureohvitsere, suutis ta lahti murda seni murdmatuks peetud Saksa teise maailmasõja aegse Enigma masina koodid.


5. “Silmad taevas” (“Eye in The sky”, 2015)

Briti ja USA sõjaväe ühine operatsioon jälitab radikaliseerunud terroristi Nairobisse Keenias. Seda operatsiooni juhib kolonel Katherine Powell (Helen Mirren), kes on võtnud sihiks terroristliku grupeeringu hävitada. Kohalikud luureandmed näitavad, et grupeering plaanib mitmeid enesetapurünnakuid, mille peale Powell õhurünnaku korraldab.

USA droonijuht Steve Watts (Aaron Paul), kes peab päästikule vajutama, kahtleb missiooni kõlbelisuses, kui märkab rünnaku sihtmärgi lähedal üheksa-aastast tüdrukut. Kõlbelised vastuolud tekitavad poliitilise ja eetilise vaidluse, mis jõuab kõrgematesse võimukoridoridesse.