"Üksinda kodus" on 1990. aastal valminud USA komöödiafilm, mille stsenaristiks ja produtsendiks John Hughes. Macaulay Culking kehastab filmis 8-aastast Kevin McCallisteri, kes kes jääb eksikombel üksi koju, kui tema perekond lendab jõulupuhkuseks Pariisi. Esialgu on Kevin üksinda olemisega rahul, kuid õigepea tuleb tal asutada oma kodu kaitsma kahe murdvarga Harry ja Marvi eest.

Tegemist on filmimaailma ühe suurima müsteeriumiga: kuidas õnnestus Kevini perekonnal oma kõige pisem liige üksinda koju jätta? Veebisaidi Reddit kasutaja arvab, et on selle saladuse viimaks lahendanud. Filmihuviline on üles laadinud videoklipi, mis viitab sellele, et tegemist polnud sugugi õnnetusega ja pereisa Peter McAllister jättis oma poja hoopis meelega maha.

Kes filmi on näinud, mäletavad ehk, et filmi esimeses pooles ajas Kevin pere õhtusöögi ajal lauale piima, mida asuti salvrätikutega ära kuivatama. Paljud ilmselt aga ei märganud, et koos vettinud salvrätikutega lennutas isa prügikasti ka Kevini lennupileti. Sellist detaili juba niisama ei märka, kuid hetkel internetis kirgi löövast videoklipist on selgelt näha, et prügikastis lebab lennupilet, millel Kevini nimi peale kirjutatud.

Fännide värskeima teooria kohaselt polnud tegemist mingi apsuga ja Peter McCallister viskas meelega oma poja lennupileti ära, sest otsustas halva käitumise karistuseks ta koju jätta!