20.-24. novembrini tähistatakse üle Euroopa kutseoskuste nädalat ning selle raames toimub ka Narva inspiratsiooniüritus. Üritusele on registreerunud enam kui 150 õpilast Ida-Virumaa üldhariduskoolide 7.-12. klassidest, kes tulevad kuulama esinejate kogemuslugusid õppimis- ja karjäärivalikutest ning tutvuma, mida neile on pakkuda kutseharidusel.

Peaesineja on riigikogu liige ja ettevõtja Martin Repinski, kes on ka ise Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse vilistlane. Ta on õppinud keevitajaks ja lõpetanud lisaks põllumajanduse eriala Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis. Tänasel päeval peab ta Eesti suurimat kitsefarmi ning seisab riigikogus Ida-Virumaa noorte ja kohaliku põllumajanduse edendamise eest.

Lisaks Repinskile räägib kutsekoolis õppimisest Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ettevõtluse eriala vilistlane Andrei Tšerenkov ning hotelli Inger arendusjuht Vladimir Izotov tutvustab noortele karjääri- ja arenguvõimalusi oma tegevussektoris.

Esinejate seas on ka Rajaleidja, kes aitab läbi mängu tutvustada noortele kutseharidust ja ameteid. Päeva lõpetab Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse tutvustus ja põnev ringkäik Narva õppehoones.

Päevakava:
12:00 Avasõnad
12:05 Martin Repinski
12:25 Andrei Tšerenkov
12:45 Vladimir Izotov
13:05 Paus
13:35 Rajaleidja
13:55 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse tund
15:00 Tagasisõit koolidesse

SA Innove korraldatud oskuste aasta inspiratsiooniüritused on toimunud juba kaheksas maakonnas üle Eesti. Ürituse eesmärk on tutvustada noortele kutsehariduse mitmetahulist maailma ja innustada kaaluma edasiõppimisvalikuna erialasid, mis annaks praktilised oskused.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium, elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond ja teema-aastat juhib Sihtasutus Innove.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.