”Eesti selgeltnägijate tuleproovi” musta hobuse voorust tulid osa võtma kõik saatest välja langeanud sensitiivid, peale esimeste seas saatest välja langenud müügimees Remit.

Žüriisse kuulusid maag Hannes Vanaküla, bravuuritarist skeptik Anu Saagim, multitalent Mart Sander, raadiohääl Kirsti Timmer ja eelmise hooaja võitja Anu Pahka.

Musta hobuse voorus asetati sensitiivide ette 12 kasti, millest ühes oli peidetud mäekristall. Osalistele anti ülesande lahendamiseks kümme minutit.

Esimest korda saate ajaloos läks musta hobuse voor läbi ja Wastahrast sai neljas finalist. Ta arvas õigesti ära, et kristall oli peidetud seitsmendasse kasti. Anu Saagim tunnetas samuti, et kristall on kusagil tema läheduses, ent ta pakkus kuuendat.

Kes veel mäletab, siis Washtara ütles juba esimeses saates, et tuli võitma. Washtara näol on tegemist ka ühe Anu Pahka Lemmikuga, Washtara etteastest olid vaimustunud ka Anu Saagim ja Mart Sander. Saagim ütles, et tal tõusid lausa kuklakarvad püsti.

Kui varem on Alisat nimetatud vene nõiaks, siis finaalis tuli välja, et tal on hoopis setu juured. Finalistid Alisa, Anete, Helve ja Wasthara pidid ära lahendama kaks ülesannet, ent võitja otsustas siiski televaataja.

Esimeses ülesandes tuli tunnetada veresidet ning lapsevanem tuleb viia kokku oma lapsega. Lapsevanemate rivis seisis ka kirjanik Kati Saara Vatmann. Anu Saagimi arust oli ülesanne on liiga lihtne ja Urmas Eero pani Saagimi ise ülesannet lahendama, aga üllatus-üllatus, Saagim põrus totaalselt.

Ülesandega ei saanud hakkama ka seni saates muljetavaldavaid etteasteid teinud Helve. Anete pani viiest täppi kolm. Tal oleks olnud täistabamus, aga kõhkles kahe lapse vahel. Alisa oli ainus, kes ülesandega sada protsenti hakkama sai.

Teise ülesandena tuli kolme punase pokaali seast tuvastada kaks pokaali, millsese on tilgutatud kolm tilka verd. Lisaks tuli ära arvata ka kelle veri klaasides on.

Ülesande püstitasid kohtunikud, kes valisid enda seast ühe vereannetaja välja. Enne katse algust täheldasid aga pealtvaatajad, et pokaalide värvivahe on märgatav juba kaugelt ja veretilkadega pokaalid on lihtsasti aimatavad. Pärast pikka nõupidamist, pandi vereta klaasi juurde porgandimahla.

Anete arvas õigesti ära klaasi, ent vere loovutajaks pakkus ta Saagimist, mis oli vale. Urmas Eero Liiv proovis Anetet panna veini jooma, kuid ta keeldus korduvalt ja nähvas, et tema ei joo saates nagu Alisa. Kohtunikud olid sellisest nähvamisest pettunud.

Wasthara ei saanud ülesande kummagi poolega hakkama. Pakkus algselt vereloovutajaks Anu Pahkat, mis oli õige, aga lõpuks valis ikkagi Hannes Vanaküla. Hele põrus samuti, kuid julges esimesena veinipokaalist sõõmu võtta. Alisa arvas ära nii õiged pokaalid kui ka õige vere loovutaja.

Rahvahääletus kujunes pingeliseks, ent “Eesti parim selgeltnägija 2017” ja 5000 € võitjaks pärjati pidulikult tume nõid Alisa, kes võitis rahvahääletuse tulemusena ülekaalukalt — 89% telefonikõnedest tuli just talle. Teiste finalistide protsendid jagunesid nii: Helve sai 7% häältest, Anete 3% ja Washtara 1%!