Müügi edendamiseks pandi piltidest üles väike valik ka Telliskivi loomelinnaku vabaõhu-näitusepinnale, kus see siiski kuigi kaua rippuda ei saanud: tuleb välja, et mootorratastega varustatud naised on Telliskivis aega veetvate hipsterite ja sealsete otsustajate jaoks liiga jõulised.

Kaldendrit tutvustanud näitus kadus platsilt paari päevaga, põhjuseks tõi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere klubi teatel järgmist: „Kuivõrd loomelinnak on mootorsõidukite vaba ala, siis mootorrataste temaatika eksponeerimine näitusena ei ole selle mõtteviisiga päriselt kooskõlas. Teiseks ja ehk olulisemaks kitsaskohaks on naiste [objektistav] kujutamine antud fotodel.“

Veidrast intsidendist annab tsikliklubi teada oma Facebooki-leheküljel, Delfi avaldab postituse täismahus:

Oleme sunnitud ääretu hämmingu ja pahameelega teatama, et hetkeseisuga te meie “Eesti tsiklinaiste” näitust enam väisata ei saa. Vaid 2-päevase etteteatamisajaga on Telliskivi Loomelinnak korjanud maha plakatid põhjendustel, mis on meie jaoks siiani täiesti arusaamatud.
Telliskivi Loomelinnaku sisujuhi Raimo Matvere seisukoht: „Kuivõrd loomelinnak on mootorsõidukite vaba ala, siis mootorrataste temaatika eksponeerimine näitusena ei ole selle mõtteviisiga päriselt kooskõlas. Teiseks ja ehk olulisemaks kitsaskohaks on naiste kujutamine antud fotodel. Midagi lubamatut ei ole seal kindlasti, kuid linnaku tiimiliikmete ning mõningate kogukonnaliikmete hinnangul (kel on muuhulgas varateismelisi lapsi) on mõningad fotod siiski liiga naisi objektistavad ja väljakutsuvad“.

Varasemalt kogu näituse protsessi jooksul pole kordagi tekkinud kahtlustki, et sellise probleemi ees täna seisame. Piltidel on kujutatud ometi päris Eesti oma naisi, kes on fotodel oma rataste ja riietega ning pole kunstlikult püütud saavutada vale arusaama naistest. Tegemist on reaalsete inimestega, seega on nemad objektistanud meid ning surunud kuhugi seksistlikku kasti.

Kas oleme jõudnud ühiskonda, kus Eesti naine, kellel on tavatöö kõrval natuke muu hobi, kui põll ees ja köögis aja veetmine teiste jaoks nii objektistav, et sellepärast peaks pildid keelustama? Kallid naismootorratturid - me oleme liiga seksikad loomelinnaku rahva jaoks, sest julgeme olla meie ise!
Selle kogu virr-varri keskel püüame aga mitte unustada suurt eesmärki- kalendrid on jätkuvalt müügis ja nende müük ei lõpe!