"Vastselt vallaline" ("Newly Single") kujutab üksi jäämist meessoo seisukohalt ja etteruttavalt võib öelda, et sealt leidub täpselt samasuguseid katastroofe nagu ka naissoo seisukohalt - mitte kummalgi poolel pole parem ega halvem, lihtsam ega kergem, kui tuleb taas hakata kohtuma erinevate vastassoo esindajatega, et endale uus paariline leida.

Filmi režissöör, Adam Christian Clark, kes mängib ise ka peaosalist, Astorit, demonstreerib julgelt iseennast, oma alastust, naissugu ning selle alastust, katsetusi ja katsumisi ning seda kõike väga intiimselt, avalikult ning kohati isegi väikese vimkaga. Lisaks keerukatele suhetele potentsiaalsete partneritega, peab peategelane võitlema suurte Hollywoodi-maailma jõududega, et oma filmi teha.

Kummas maailmas saadab meie kangelast suurem edu - kas Hollywoodis või naisterindel, seda saab kinokülastaja ise kinos kogeda läbi rahuliku loo jutustamise, kus Isiklikud ja tööalased suhted põimitakse omavahel kergekäeliselt kokku ning tulemuseks on eluline pilgueit ühe härra maailma, kus ta püüab hakkama saada sellega, mis tal on ja soovist, mis tal võiks veel olla.

Ülimalt mõistvat endist tüdruksõpra kehastab filmis Molly C. Quinn, keda Eesti publik tunneb Alexisena seriaalist"Castle". Näitlejanna tuleb ka filmist rääkima Tallinnas toimuvatel linastustel. Kui julgust jagub, siis võib ka temalt küsida, kuidas tal selle vallalise staatusega on.

"Vastselt vallaline" linastub PÖFFil peale tänast seanssi veel kaks korda.