Can You Feel The Love Tonight

See on Elton Johni legendaarne ballaad, mille ta kirjutas koos Tim Rice’iga 1994. aastal joonisfilmiks “Lõvikuningas”. Tegu on ikoonilise Disney-stiilis armastuslauluga, mis on hiljem arvukates arranžeeringutes leidnud tee väga paljude muusikute repertuaari. Ka Elton John ise esitab endiselt “Can You Feel The Love Tonight” lugu oma kontserditel, mis annab kinnitust, et ballaad on endiselt rahva seas väga armastatud muusikažanr.

Let It Go

Tegu on ühe uusima Disney filmimuusika palaga, mis sai kuulsaks 2013. aastal linastunud “Frozeni” ehk “Lumekuninganna ja igavene talv” joonisfilmist. Filmis laulab lugu kuninganna Elsale hääle andnud USA armastatud näitleja ja laulja Idina Menzel ning sellest palast on tehtud ka poppversioon, mida esitab Demi Lovato. “Let It Go” ehk “Jäägu nii” võitis 2014. aastal Oscari parima originaalloo kategoorias ning 2015. aastal Grammy parima visuaalmeediale kirjutatud laulu kategoorias.

Tale As Old As Time

“Kaunitarist ja koletisest” tuttavat lugu esitab 1991. aastal ilmunud joonisfilmis teekann proua Potts, kellele andis hääle Angela Lansbury. Kuid ka see lugu sai endale poppversiooni, mida esitasid duetina Celine Dion ja Peabo Bryson. Mõlemad esitused olid ülimalt edukad ning pälvisid parima originaalloo tiitli nii Akadeemialt kui Kuldse Gloobuse auhinna galalt. Samuti on lugu võitnud Grammy parima visuaalmeedia laulu ning dueti eest.

2017. aastal filmina kinolinale jõudnud uusversioonis laulab proua Pottsi osa Emma Thompson ning duetti esitavad uue põlvkonna superstaarid Ariana Grande ja John Legend.

A Whole New World

“Aladdini” joonisfilmist tuntud lugu on armastajate duett, mis võitis rahva südame 1992. aastal. Just selle laulu saatel tõotasid filmis üksteisele armastust Aladdin ja tema printsess Jasmine. Lugu sai niivõrd populaarseks, et rebis end ette 14 nädalat ülemaailmsetes edetabelites esimesel kohal püsinud Whitney Houstoni “I Will Always Love You” legendaarsest armastusloost. “A Whole New World” on ka ainus Disney laul, mis on võitnud aasta parima laulu Grammy 36. Grammyde jagamisel.

When You Wish Upon A Star

“When You Wish Upon A Star” sai tuntuks 1940. aastal ilmunud “Pinocchio” multifilmi Disney versioonis. Peagi sai loost ka Walt Disney ettevõtte esinduslugu ning isegi tänapäeval kuuleme kõikide Disney filmide alguses signatuurina laulust tuttavat viisijuppi. See südamlik lugu oli muide kõige esimene Disney pala, mis võitis Oscari.

Neid ja paljusid teisi Disney aegumatuid hittlugusid saab kuulata Eesti armastatud artistide esituses 10. detsembril Saku Suurhallis toimuval Disney filmimuusika kogupereshowl. Laule esitavad Birgit, Tanja, Getter, Liis Lemsalu, Nele-Liis Vaiksoo, Laura Prits, Ott Lepland, Uku Suviste, Mart Sander, Dave Benton, Mikk Saar, Rasmus Rändvee ja Ariadne. Õhtut juhib Mart Sander ja lauljaid saadab laiendatud koosseisus showbänd The Swingers.