Ehkki rahva armastus aastal 1970. ilmunud filmi vastu on püsinud kustumatu, on selles Raja Teelet kehastanud Riina Hein hoidnud aastate jooksul üllatavalt madalat profiili ja andnud äärmiselt vähe intervjuusid. Viimati nähtigi teda avalikkuse ees täpselt viis aastat tagasi Sajandi Filmi auhindadegalal.

Üks peamisi põhjuseid, miks Hein teadlikult madalat profiili hoiab, on just see, mille kohta temalt alati kõige rohkem päritakse – kuulsust toonud, aga samas juba 47 aastat jälitanud roll. "Ühes küljast on tore, et ühel väiksel rahval on sellised filmid, mida Arvo Kruusement tegi, mis on inimestele südamesse läinud. Arvan, et seal on nii palju headust. Kruusement oskas lastest välja tuua seda inimlikkust ja südamlikkust, läbi Arno esimese armastuse ja nende valude. Me kõik oleme selle läbi elanud," sõnas Hein "Pealtnägijale antud intervjuus. "Mul on kahju sellest, et mõnikord ma tunnen, et mind ei ole olemas. On see osatäitja ja mina ei tunne, et mina oleks olnud seal oluline."

Elu pärast "Kevadet" ning selle jätkufilme "Suvi" ja "Sügis" viis Riina kinolinalt hoopis filmimaailma kulisside taha. Töötanud 5 aastat Reklaamifilmis toimetaja, režissööri ja produtsendina, asutas ta 90ndate alguses oma produktsioonifirma Creare, mille alt on Hein produtsendi, režissööri ja stsenaristina tootnud tervelt 46 filmi. Tuntuim neist on 2005. aasta dokumentaal "Minu Eestimaa", mis viib vaataja läbi Eestimaa uurides meie maastikku, loodust, ajalugu ja inimesi.

Täna on Riina aga astunud filmindusest veel sammu kaugemale ja on peaasjalikult hoopis Hiina vaimsete praktikate õpetaja. "See oli juba nõukogude ajal, kui ma ükskord ostsin mingi Saksa DVs välja antud joogaraamatu ja hakkasin sealt venitusharjutusi tegema. Taiji ja qigong, millega ma olen pikemalt tegelenud, on jõudnud minuni kummalisi teid pidi. Taiji jõudis minuni, kui ma olin "Kuulsate ja kummaliste" saates ja grimmitoas hakkas mulle grimeerija sellest rääkima."

2005. aastal leidiski Riina oma tõelise kire ja armastuse enamike eestimaalaste jaoks võõrana kõlavas iidses Hiina praktikas qigong’is. Täpselt 9 aasta eest, kui ta oli Hiinas läbinud qigong'i 1. astme instruktori kursuse, hakkas Riina Eestis ise tunde andma. Täna on Hiina teadmiste eestlastele õpetamine tema põhitöö. Näiteks sel sügisel juhendab ta Õpetajate majas kursust pealkirjaga "Sügis ja tervis läbi Hiina iidsete tarkuste".