Suhteekspert soovitab vältida küsimusi nagu "mida ma valesti tegin?" või "kuidas saan sind aidata?", sest see jätab vestlusest liialt enesekeskse mulje. Lisaks ei aita see olukorda mitte kuidagi parandada.

Kui näeme, et keegi on meie peale kuri, ärritab see meid. See on loomulik ja tekib soov ennast välja elada ja nõuda õiglust. Suhteeksperdi sõnul on kasulikum lasta oma kaaslasel lihtsalt olla ja aeg parandab haavad. Sageli soovivad inimesed, et neid kuulatakse või neil lastakse rahulikult olla ilma, et keegi esitaks kogu aeg küsimusi. Mõnikord ei tea aga kaaslane isegi täpselt, miks ta on kuri ja proovib esialgu endas selgusele jõuda. Küsimustega pommitamine võib teda aga veel rohkem segadusse ajada ja tekitada süütunnet, mis viib edasiste tülideni, sest tegelik probleem jääb lahenduseta.

Ole oma partneri suhtes mõistev, istu tema kõrvale ja ole toetav. Kui saad aru, et sinu kaaslane ei soovi hetkel lähedust, siis tee näiteks majapidamistöid ja muuda tema elu kergemaks. Kindlasti proovi jääda rahulikuks ja ära tüüta teda küsimustega. Mõned asjad lahenevad ka iseenesest. Võib-olla tuleb su partner järgmisel hommikul vabandama ja ütleb, et tal oli väga halb tuju, sest tööl läks midagi kohutavalt halvasti ning ta oli endast väljas.

Allikas: rd.com