1. Steve McQueen

Alustame klassikast ning "Bullitt", "The Great Escape" ja "The Magnificent Seven" staar Steve McQueen oli seda. Tal valmis karjääri jooksul 44 filmi ja telesarja, kuid kandideeris Oscarile ainult korra 1966. aasta filmi "The Sand Pebbles" eest.

2. Benedict Cumberbatch

Cumberbatch pole üheski halvas filmis veel osalenud, kuigi paljud võivad väita, et "Kääbiku" triloogia teine osa võis seda olla, aga näitlejal polnud seal kõige olulisem ega püsivam roll, sest andis hääle ainult lohe Smaugile. Samamoodi osales ta kohutavas komöödias "Zoolander 2", aga jällegi polnud tegu filmiga, kus tal oleks olnud põhiroll.

"The Fifth Estate", "Atonement", "Tinker Tailor Soldier Spy", "War Horse", "The Imitation Game", "Sherlock Holmes", "Star Trek Into Darkness", "Black Mass", "Doctor Strange" ja varsti linastuv "The Current War" näitavad, et tal on olnud võimalus teha karjääri jooksul ainult õigeid valikuid.

3. Jessica Chastain

Jah, fantaasiaseiklus "The Huntsman: Winter’s War" ja õudusfilm "Mama" polnud küll erilised meistriteosed, aga "Crimson Peak", "Coriolanus", "A Most Violent Year", "The Help", "Zero Dark Thirty", "The Tree of Life", "Interstellar" ja järgmise aasta "Molly's Game" tõestavad, et kaks korda Oscarile kandideerinud Chastain teeb filmide osas peaasjalikult õigeid valikuid.

4. Daniel Day-Lewis

Hiljuti näitlemisest loobunud Daniel Day-Lewise viimane film "Nähtamatu niit" ("The Phantom Thread") jõuab meieni 9. märtsil ja kuigi see peaks olema kurb sündmus, siis tegelikult see nii pole, sest igaüks, kellel on selline filmograafia nagu temal, peaks ainult uhkust tundma.

Kolm peaosa Oscarit võitnud ja veel kahele kandideerinud mehe filmide hulgast leiame näiteks sellised meistriteosed nagu "My Beautiful Launderette", "A Room with a View", "Lincoln", "There Will Be Blood", "Gangs of New York"; "In the Name of the Father", "My Left Foot: The Story of Christy Brown" ja paljud teised suurepärased teosed.

5. Tilda Swinton

Tõeline kameeleon Tilda Swinton võib olla režissöör Wes Andersoni suur lemmik, aga seda on ta ka põhjusega, sest nende ühised "Moonrise Kingdom", "The Grand Budapest Hotel" ja varsti ilmuv "Isle of Dogs" tõestavad, miks tahavad režissöörid temaga võimalikult palju koostööd teha.

"I Am Love", "Only Lovers Left Alive", "A Bigger Splash", "Constantine", "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe", "Snowpiercer", "We Need to Talk About Kevin", "Okja" ja "Doctor Strange" näitavad, et ta on võimeline igasse rolli väga sujuvalt sisse sulanduma.

6. Tom Hanks

Kui vaadata filme, mis jäävad Tom Hanksi esimese ja seni viimase filmirolli vahele, siis üks asi on kindel - ta osaleb peamiselt suurepärastes filmides.

Jah, selle aasta sees ilmunud tehnothriller "Ring" oli ja eelmise aasta "Inferno" olid kehvad, aga enamjaolt saame teda ikkagi näha heades filmides nagu "Sully", "Hologramm kuningale", "Spioonide sild", "Härra Banksi päästmine", "Kapten Phillips", "Pilveatlas", "Charlie Wilsoni sõda", "Terminal", "Püüa kinni, kui suudad", "Roheline miil", "Teekond hukatusse" ja paljud teised.

Ta pole põhjuseta võitnud kahte Oscarit ("Forrest Gump", "Philadelphia") ja kandideerinud veel kolmele ("Reamees Ryani päästmine", "Big", "Kaldale uhutud").

Hanksi uus film on "Salajased paberid" ("The Post"), mis linastub 26. jaanuaril.

7. Cate Blanchett

Blanchett hävitab praegu kinodes Thori elupaika Asgardi ja kuigi filmis on ta suhteliselt tüüpiline pahalane, siis on film ise ja ka tema roll ikkagi väga head. Lisaks saab teda praegu näha ka kunstilises filmis "Manifesto", mis jookseb kino Artise ekraanidel.

Cate Blanchett on võitnud 2 Oscarit ("Blue Jasmine", "The Aviator") ja kandideerinud veel neljale ("Carol", "Elizabeth: The Golden Age", "Notes on a Scandal", "Elizabeth").

8. Morgan Freeman

Öeldakse, et Morgan Freeman saab iga kord, kui midagi selgitab, juurde ühe tedretähni, aga pigem on ta jumalate seas, sest filmide kvaliteedist sõltumata on tema roll alati hea.

"Million Dollar Baby" eest Oscari võitnud ning "Invictuse", "The Shawshank Redemptioni", "Driving Miss Daisy" ja "Street Smarti" eest Oscarile kandideerinud Freeman on niivõrd meeldiva olekuga, et talle saab andeks anda ka möödunud aastal kolinal läbi kukkunud "Ben-Huri".

Freemani näeme 15. detsembrist ka komöödias "See on alles algus" ("Just Getting Started").

9. Tom Hardy

Tom Hardy hakkas tuntust koguma alles 2008. aastal valminud Nicolas Winding Refni fimiga "Bronson", kuigi tal jagus meeldejäävaid rolle juba enne seda seriaalis "Relvavennad" ("Band of Brothers") ja 2002. aasta filmis "Star Trek: Nemesis".

2017. aasta seisuga on Hardy aga üks tuntumaid näitlejaid ja mitte ainult välimuse ja rollide poolest, vaid pigem ikka selle poolest, et ta ei tee halbu filme. Tema karjääri seni ainus Oscari nominatsioon tuli Leonardo DiCapriole lõpuks Oscari toonud filmist "Mees, kes jäi ellu" ("The Revenant"), kuid tal on suurepäraseid rolle olnud ka varemgi - näiteks "Locke", "Warrior", "Mad Max: Raevu tee" ja juba mainitud "Bronson".

Varsti näeme teda ka järgmises "Mad Maxi" osas, alahinnatud USA autorikino esindaja Andrew Dominiku järgmises teoses "War Party" ja Ämblikmehe hirmuäratava vaenlase Venomi rollis filmis "Venom".

Tom Hardy valib seltskonda väga hoolikalt ja see on ka põhjus, miks oleme teda näinud mitmes Christopher Nolani filmis. "Dunkirk", "The Dark Knight Rises" ja "Inception" näitasid suurepäraselt mehe näitlemisvõimekust ka olukorras, kus suurem osa tema näost oli kaetud.

Lisaks osaleb ta ka suurepärastes teleseriaalides nagu näiteks "Taboo" ja "Peaky Blinders".

10. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio pidi aastaid vaeva nägema, enne kui talle lõpuks "Mees, kes jäi ellu" ("The Revenant") eest ammu välja teenitud Oscar anti, kuigi tema terve karjäär on täis filme, mis võinuks talle juba ammu mitu auhinda tuua: "Titanic", "The Beach", "Gangs of New York", "The Aviator", "Blood Diamond", "The Departed", "Body of Lies", "Revolutionary Road, "Shutter Island", "Inception", "Django Unchained", "The Great Gatsby". Tema vahest halvimaks filmiks saab lugeda Clint Eastwoodi autobiograafilise draama "J. Edgar", kuigi ka seal oli tema roll nimitegelasena tähelepanuväärne.