Eliis oli stuudios koos oma ema Maarikaga, kes lapse muret esiti ei märganudki – tüdruk oli lihtsalt nii osav oma mittesöömise varjamises.

Eliisi probleemid ilmnesid seoses võimlemistrenniga, kui tema keha teismeliseeas teistest kiiremini arenes. "Mulle ei meeldinud need muutused, mida ma nägin. Kogu mu keha häiris mind - see oli liiga suur, liiga raske, liiga pehme, liiga rasvane," kirjeldas ta.

Vaata videointervjuud!

Ehkki Eliisile ei öelnud keegi kunagi otse, et ta võiks paks olla, tehti hoolega teisi märkusi, mis noore tüdruku enesehinnangu nullilähedaseks muutsid. "Oled kindel, et see trikoo sulle ikka selga mahub," tõi Eliis näite repliikidest, mis tema suunal lendasid.

Eliis ei saanud isegi tükimat aega aru, et tegemist on haigusega. Tema pidas omaarust väikest dieeti. Alustas toidukoguste vähendamisega, kuniks sõi lõpuks ainult hommikuööki. Lõpuks jäi seegi ära. Mittesööömine tekitas Eliisis aga tunde, et on midagi saavutanud ning see oli meeldiv.

"Ma tahtsin olla ideaalne tüdruk. Tahtsin, et ma meeldiksin teistele!" kirjeldas Eliis neid põhjuseid, miks ta abi ei otsinud ega ema küsimise peale talle oma murest ei rääkinud.

Eliis, kellel tervenemise protsess alles käimas, pani Anu saates noortele südamele, et kaalunumber ja kehamõõdud pole kõige tähtsamad. "Sa võid olla ükskõik milline, et ennast armastada!" sõnas Eliis.