1. "Indiana Jones ja kristallpealuu kuningriik" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", 2008)

Indiana Jones sattus seeria neljandas osas parajasse plindrisse, kui viibis tuumapommide testimisalal ajal, mil parasjagu testiti tuumapommi. Et ellu jääda, puges leidlik seikleja ja arheoloog külmkappi, mis lennutati plahvatuse tagajärjel mitmesaja meetri kaugesele. Jones jäi ellu ning ronis kapist välja nagu poleks midagi juhtunud.

Reaalsuses oleks ta aga kohe kindlasti surma saanud, sest ta oleks juba õhulennu tagajärjel murdnud kõik kondid või kuumuse tõttu vedelaks loiguks muutunud.

2. "Gravitatsioon" ("Gravity", 2013)

Alfonso Cuaróni "Gravitatsiooni" peetakse kosmose kujutamise poolest väga realistlikuks ulmefilmiks, mida ei saagi otseselt ulmefilmiks nimetada, sest selles oli lihtsalt liiga vähe ulmet.

Nii ambitsioonika filmi puhul on faktiliste vigade rohkus mõistetav, kuid kõige silmapaistavamad olid Sandra Bullocki juuksed, mis oleksid pidanud gravitatsiooni puudumisel tema peas kogu aeg vabalt liikuma. Siia võib lisada ka stseeni, kus näeme Bullockit pisaraid valamas - gravitatsiooni puudumisel ei hõljuks pisarad niisama minema, vaid need voolaksid tema silmanurka.

3. "Täielik mäluvahetus" (Total Recall", 1990)

Kui inimene ilma kaitsevahendita Marsi pinnale visatakse, siis ta ei paisu ega lenda õhku, vaid külmub loetud minutite jooksul surnuks või sureb hapnikuvaegusesse, aga kindlasti ei juhtu see, mida allolev klipp kujutab.

4. "Matrix" ("The Matrix", 1999)

"Matrixi" tulevikunägemuses kasutavad masinad energia kogumiseks inimesi patareina, kuid tegelikkuses ei tooda inimkeha nii palju energiat ega soojust, et see ennast üldse õigustaks.

Reaalsuses oleks masinatel odavam olnud kasutada tuule - või tuumaenergiat, aga selle asemel ehitasid nad inimestele virtuaalreaalsuse, milles nö. patareid hakkasid vaikselt oma võltsreaalsusest aru saama ja me kõik teame, millega see lõppes.

5. "Wing Commander" (1999)

Chris Robertsi 1990. aastal alguse saanud "Wing Commanderi" mänguseeria oli populaarne mitmel põhjusel, aga üheks neist oli kindlasti tuntud Hollywoodi näitlejate kaasamine mängu vahevideotes. Kaasa tegid näiteks John Rhys-Davies, Mark Hamill, Thomas F. Wilson, Malcolm McDowell, Christopher Walken, John Hurt ja Clive Owen.

Mängu populaarsuse najal tehti ka film, mille peaosades olid Matthew Lillard ja Freddie Prinze, Jr ehk näitlejad, keda enam keegi ei mäleta. Huvitav on aga see, et filmi lavastas mängu looja Chris Roberts ise, aga see ei viinud filmi eduni: seda ei sallinud kriitikud ning kinodes kukkus samuti läbi.

Nii nagu enamikes ulmefilmides, jääb ka "Wing Commanderis" mulje, et kosmoses on heli kuulda, mis aga ei vasta tõele: heli ei liigu vaakumis inimeste jaoks kuuldavalt, aga ometi on filmis stseen, kus tegelased üritavad kosmelaevas väga vaiksed olla, et teise kosmoselaeva meeskond neid ei kuuleks. See aga on täiesti võimatu. Mitte mingit heli pole võimalik kuulda ka siis kui nad kõik koos laulaksid.

6. "Armageddon" (1998)

Armageddon" on loll film. Seda ütles ka üks osatäitja Ben Affleck, kes tunnistas filmi DVD kommentaarides, et uuris režissöörilt, miks on lihtsam treenida puurijaid astronautideks kui astronaute puurijateks. Selle küsimuse peale palus Michael Bay tal oma suu kinni panna.