1. Bryan Singer ja "Bohemian Rhapsody"

Queeni eluloofilmi "Bohemian Rhapsody" saatus muutus mõneks ajaks ebaselgeks, nimelt lasti režissöör Bryan Singer keset võtteperioodi lahti, sest "X-Meeste" filmide poolest tuntud mees ei ilmunud mitu päeva võtteplatsile. Uueks režisooriks leiti Dexter Fletcher, ning film esilinastub juba selle aasta novembri alguses.

Loe pikemalt SIIT.

2. Phil Lord, Chris Miller ja "Solo"

Selle aasta kevadel linastus "Star Warsi" antoloogiaseeria teine sissekanne (esimene oli "Rogue One: Tähesõdade lugu") "Solo" või siis "Solo: A Star Wars Story", mille keskmes on legendaarne Han Solo. Filmi lavastajateks olid esialgu "21 Jump Street", "22 Jump Street" ja "LEGO film" režissööriduo Phil Lord ja Christopher Miller.

Lucasfilmi juht Kathleen Kennedy ütles juunis, kui selgus režissööride teenetest loobumine, et Phil Lord ja Christopher Miller on andekad filmitegijad, aga kuna neil oli filmi jaoks väga erinev visioon, siis otsustati nad lahti lasta.

"Kahjuks meie nägemus sellest projektist ja protsess ei ühildunud meie partnerite omaga," seisis lavastajate avalduses. "Tavaliselt pole me küll fraasi "loomingulised lahkarvamused" fännid, kuid sel korral on sel klišeel tõsi taga. Oleme oma näitlejate ja meeskonna imelise ja tipptasemel töö üle uhked."

Õnneks lahenes olukord kiiresti ja Ron Howard haaras ohjad projektilt lahkunud režissööridelt ning lõpetas edukalt ka võtted.

Filmis kehastab noort Han Solot vendade Coenite komöödia "Ole tervitatud, Caesar!" staar Alden Ehrenreich. Kaasa teevad veel Emilia Clarke, Woody Harrelson, Thandie Newton ning seriaalide "Community" ja "Atlanta" staar Donald Glover kehastab Lando Calrissiani.

3. Richard Stanley ja "Doktor Moreau saar"

Peaosalisele Marlon Brandole ei meeldinu filmi algupärase režissööri Richard Stanley nägemus, mistõttu nägi näitleja kurja vaeva, et režissöör lahti lastaks ja see õnnestuski. Võtted peatati pool nädalat pärast algust ning Stanley vahetati John Frankenheimeri vastu välja. Stuudio lootis, et uuel režissööril õnnestub asi kontrolli alla saada, aga see tal siiski ei õnnestunud. Frankenheimer on hiljem öelnud, et ta ei salli Val Kilmerit ning ei taha temaga enam kunagi koos töötada.

Kaadritaguse draama poolest legendaarne "Doktor Moreau saar" (" “The Island of Dr. Moreau”) ei pääsenud ka upsakatest staaridest. Marlon Brando ei õppinud näiteks oma teksti pähe, vaid kasutas hoopis kõrvasisest raadiosaatjat, et siis korrata meeskonnaliikme poolt talle ette öeldud teksti. Val Kilmer olevat aga olnud palju hullem - ta osales filmis ainult Marlon Brando pärast.

Stanley saagast tehti ka dokumentaalfilm "Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau".

4. Richard Donner ja "Superman II"

"Oomeni", neli "Surmarelva" ja ka esimese "Supermani" lavastanud Richard Donner oli teisest osast filminud juba 75%, kui ta vallandati tema ja produtsenti vahelise pingete pärast. Esimese osa produtsent Richard Lester võttis Donneri koha üle ja lõpetas filmi

2006. aastal ilmus "Superman II: The Richard Donner Cut", mis on põhimõtteliselt ümber monteeritud versioon, mis sarnaneb Donneri esialgsele visioonile.

5. Pete Travis ja "Dredd"

Režissöör Pete Travis oli juba filmimise lõpetanud, kui ta eemaldati filmi järeltootmise pealt, sest tema ja produtsentide loomingulised nägemused osutusid väga erinevateks.

Stsenarist Alex Garland ("Ex Machina", "Häving") võttis filmi üle ja lõpetas ka montaaži. Tema panus osutus niivõrd suureks, et stuudio tahtis ta panna filmi kaasrežissööriks, aga Garland keeldus ja film linastus siiski Travise nime alt.

Kahjuks kukkus film kinodes läbi, teenides 30-45 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi ainult 41.5 miljonit ning stuudiol polnud enam plaaniski "Dreddi" seeriat jätkata, kuigi nii režissöör Pete Travis kui ka stsenarist Alex Garland on juba aastaid üritanud järge töösse saada. Peaosalist kehastanud Urban on samuti seni projektiga pardal olnud, aga rohelist tuld ja rahastust pole järg senini saanud. DVD ja Blu-ray peal kiiresti populaarseks saanud "Dredd" kujunes ajapikku kultusfilmiks, sest tegu oli verise koomiksifilmiga enne, kui keegi üldse "Deadpooli" ja "Logani" peale tuli.

Koomiksisarja "2000 AD" väljastaja Rebellion Developments hoiab senini filmi õiguseid enda käes, lootes, et ühel päeval julgeb keegi kohtunik Dreddiga uuesti proovida. Praegu käivad jutud väikse eelarvega "Dreddi" filmist, mis linastuks näiteks Netflixi ja Amazon Prime'i kaudu. Kindel on hetkel ainult see, et kavas on teleseriaal "Judge Dredd: Mega City One", kus võib kaasa lüüa ka Karl Urban.