1. "The Graduate" (1967)

1967. aastal linastunud “The Graduate” võtab suurepäraselt kokku peale ülikooli tekkiva segaduse, mis noori inimesi valdab. Kui mõtled, et elu on keeruline, siis õnneks pole sa töötu ja sihitu värskelt ülikooli lõpetanud noormees, kes armastab vanemat naist ja tema tütart.

2. "Maailmas..." ("In a World", 2013)

Filmi režissööriks on Lake Bell ja linateos räägib noorest naisest, kes soovib töökohta, mille sisuks on lugeda oma hääl peale ühe arvatava hittfilmide saaga treileritele. Naise teadmata soovib sellele kohale kandideerida ka selle ala kuningas – tema isa.

3. "Tangerine" (2015)

Film räägib transseksuaalsest prostituudist, kes saab teada, et tema poiss-sõber petab teda. See on õpetus sõprussuhtest, üksi jäämisest ja hakkama saamisest ajal, kui sulle lähedane inimene on su hüljanud.

4. "Saatan kannab Pradat" ("The Devil Wears Prada", 2006)

Film räägib ambitsioonidest, võitlusest töökoha nimel ja prioriteetidest. Kas olulisem on töö või eraelu ja kui palju on suured soovid tegelikult väärt?

"Saatan kannab Pradat" ("The Devil Wears Prada")

5. "Kontorirotid" ("Office Space", 1999)

Kuna enamik inimesi alustab enda karjääri 20. eluaastates, siis on nendele filmis olev kontoriteema tuttav. See rutiinne tunne: lähed tööle, oled kogu päeva seal ning lahkud majast, kui väljas on pime. “Kontorirotid” annab hea ülevaate kontorielu üksluisusest ning selle tõusudest ja mõõnadest.

6. "Lõputu küünlapäev" ("Groundhog Day", 1993)

Sarnaselt “Kontorirottidele” annab “Lõputu küünlapäev” samuti ülevaate, mis on üksluise elu head ja vead ning mida see tähendab. Filmil on sügavam mõte, mis puudutab elumuutuseid.

7. "Touki Bouki" (1973)

Senegalist pärit paarike läheb Pariisi ja proovib erinevaid skeeme, et reisimiseks raha leida. Kõik, kellele meeldib seigelda, tunnevad filmist midagi tuttavlikku.

8."500 päeva armastust" ("(500) Days of Summer", 2009)

Romantilisi komöödiaid on palju, kuid ainult vähestel on midagi tähenduslikku öelda. “500 päeva armastust” on omanäoline film, mis räägib suhte rõõmudest ja muredest ning kuidas probleemidest üle saada.

9. "50/50" (2011)

Film põhineb kirjanik Will Reiser’i kogemustel. Mees põdes vähki ja film annab seetõttu hea ülevaate, mida teha, kui su elu laskub ühel hetkel täielikku segadusse.

"50/50"

10. "Suur tardumine" ("The Big Chill", 1983)

30ndates eluaastates kunagised kolledžisõbrad tulevad taas kokku, et mälestada oma lahkunud sõpra Alexit. Seitse sõpra, kes kõik vaevlevad keskeakriiside käes, tulevad abielupaari Sarah ja Haroldi majja üksteisega taastutvuma, mälestusi heietama ja vanu haavu lahti kiskuma.

11. "Punahabe" ("Red Beard", 1965)

Akira Kurosawa 1965. aastal ilmunud meistriteos räägib noorest arstist, kes on linnast pärit ja kes suunatakse äärelinna kliinikusse tööle. Film jutustab loo võõrastest kohtadest ja sellest, kuidas inimesed saavad ennast muuta.

12. "Armastus ja surm" ("Love and Death", 1975)

See on üks varasemaid Woody Alleni filme, mis on naljakas ja milles mängib Diane Keaton. Film teeb nalja õukonna rituaalide, armastuse ja rahamurede üle.

13. "After Hours" ("After Hours", 1985)

Nagu paljud noored, soovib ka Paul Hackett nautida ööelu, mida linn pakub ja leida endale naine. Ühel hetkel leiab ta ennast aga sekelduste keskelt. Filmis on kahtlemata kohti, mis on vaatajale tuttavad.

14. "Sotsiaalvõrgustik" ("The Social Network", 2010)

Film räägib uhkusest, aust ja reetmisest sõprade vahel. Samuti on see lugu, kuidas sai alguse Facebook.

"Sotsiaalvõrgustik" ("The Social Network")

15. "Wall Streeti hunt" ("The Wolf of Wall Street", 2013)

“Wall Streeti hunt” on parim näide ahnusest, mis valitses 2000. aastatel tuntud finantstänava skeemitajate seas.

16. "Teisel pool lavavalgust" ("Beyond the Lights", 2014)

Tõusev popstaar tunneb, kuidas ta ei suuda enam kuulsusega toime tulla. Ta armub politseinikusse, kes teda karjääriredelil ronimisel aitab. Film on liigutav ja õpetlik.

17. "Tucker: Mees ja tema unistus" ("Tucker: The Man and His Dream", 1988)

“Ristiisa” ja “Tänapäeva apokalüpsis” on filmid, mille järgi tuntakse enamjaolt režissööri Francis Ford Coppolat. "Tucker: The Man and His Dream" on aga 1988. aastal linastunud film, mis väärib rohkem tähelepanu. See põhineb tõsielulisel lool ja räägib insenerist, kes võtab enda peale kolm suurt autofirmat, et töötada välja Tucker 48 sedaan. Film on inspiratsiooniks paljudele ettevõtjatele ja pakub lademetes häid ideid.

18. "Keegi ei tea midagi Pärsia kassidest" ("Kasi az gorbehaye irani khabar nadareh", 2009)

Iraanis on traditsioon, et kasse tänavale hulkuma lasta ei tohi. Siin filmis on Pärsia kassideks noored ja andekad muusikud, keda justkui ei olekski olemas, sest nad varjavad ennast prooviruumides, keldrites ja nurgatagustes. Üks hevibänd teeb proovi lehmalaudas, sest see on linnast väljas ja keegi ei kuule - mis sest, et lehmadel piim suurest kakofooniast kinni on.

19. "Enne päikesetõusu" ("Before Sunrise", 1995)

See on 1995. aastal linastunud teos, mille autoriks on Richard Linklater. Tõenäoliselt on see üks parimaid armastusfilme, millele tehti ka kaks järge.

20. "Defending Your Life" (1991)

Filmis mängivad staarid nagu Meryl Streep ja Albert Brooks. Linateose lugu on lihtne: mis juhtub, kui sured ja pead taevasse pääsemiseks end õigustama. Kahtlemata on film tõeline naerutaja ja pakub nalja kõigile.

21. "Chungking Express" (1994)

See Hongkongis toimuv draamafilm võtab väga hästi kokku, kui üksildane võib olla suurlinnaelu ja kuivõrd raske on seal kaaslase leidmine.

22. "Toni Erdmann" (2016)

Winfried on naljavend, kes soovib oma tütrega, Ines, uuesti lähedaseks saada. Samas on tütrel pikad päevad, palju koosolekuid ja vähe aega. Niisiis astub areenile Winfriedi alter ego - veidra paruka ja lobeda jutuga Toni Erdmann, kellele on kõik lubatud. Ines võtab väljakutse vastu ning algab isa ja tütre mõõduvõtt, mis ületab igasugused piirid. Peagi tuleb naisel tunnistada, et ekstsentrilise isal võiks tema elus oma koht siiski olla.

23. "Tenenbaumid" ("The Royal Tenenbaums", 2001)

Tenenbaumide lapsed on ideaalsed. Esimene laps ostis noorelt kinnisvara kokku ja teab kõike ärist. Peretütar oli näitekirjanik, kes teenis oma esimese 50 000 dollarilise honorari juba üheksandas klassis. Richie on noor tennisetäht.

Kogu noorpere geniaalsuse kustutas aga kaks põlvkonda kestnud pettus, läbikukkumine ja katastroof. Probleemi algeks peetakse pereisa, kes püüab nüüd oma lastega ära leppida, tehes seda sama halvasti nagu ta neid omal ajal kasvatas.

24. "Karge meele igavene sära" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind", 2004)

Kui paarikese suhe läheb vett vedama, proovivad nad kustutada üksteist puudutavad mälestused. Selle käigus saavad nad aga aru, kui olulised nad teineteisele olid.

25. "Harry Potter ja surma vägised: Osa 1" ("Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1", 2010)

Esimese osa alguses püüavad Harry, Ron ja Hermione lahendada Voldemorti surematuse saladuse, et leida viis ta hävitamiseks. Omapead, ilma oma professorite nõuanneteta ning Dumbledore’i kaitseta, peavad kolm sõpra lootma üksteise peale rohkem kui kunagi varem. Ent nende ümber liiguvad juba pimeduse jõud, mis ähvardavad nad lahku kiskuda.

See on lugu sõprusest ja armastusest kõige raskematel aegadel.

"Harry Potter ja surma vägised: Osa 1" ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I")

26. "Kuuvalgus" ("Moonlight", 2016)

Filmil on kolm peatükki, mille vältel jutustab režissöör Barry Jenkins loo Cahironist, mustanahalisest noormehest, kes on gei ja elab Miamis. Filmi põhiteema saab kokku võtta kahe küsimusega: miks ei läinud asjad plaanipäraselt ja kas millegi muutmiseks on juba liiga hilja?

27. "Frances Ha" (2012)

Film räägib töötust naisest, kellel on elus hakkama saamisega raskusi, kuid kes sellegipoolest püüdleb oma unistuste poole.

28. "Arukas blondiin" ("Legally Blonde", 2001)

Elle on rikas, ilus ja tark ning ajab taga meest, kes temast eriti hästi ei arva. Nimelt on Elle välimus kirju ja mees peab teda ajudeta tibiks. Naine tahab ennast tõestada ja läheb õppima Harvardisse.

29. "Creed: Rocky pärand" ("Creed", 2015)

Adonis Johnson (Jordan) ei tundnud oma kuulsat isa, raskekaalu maailmameistrit Apollo Creedi, kes suri enne tema sündi. Ometi on silmnähtav, et tal on poks veres, nii et Adonis suundub Philadelphiasse, kus toimus Apollo Creedi legendaarne matš karmi kollanoka Rocky Balboaga. Film on soovitatav kõigile, kes ei saa oma vanematega läbi ja tunnevad end halvasti.

30. "Laps mis laps" ("Obvious Child", 2014)

Jenny Slate mängib komöödias naist, kes peab otsustama, kas ta soovib teha aborti.

31. "Poisipõli" ("Boyhood", 2014)

“Boyhoodi” teeb eriliseks see, et teos on filmitud 11 aasta vältel ja jutustab loo sellest, mida suureks kasvamine tegelikult tähendab.

"Poisipõli" ("Boyhood")

32. "Sabrina" (1954)

Kaks libeda jutuga meest üritavad külge lüüa perekonna autojuhi tütrele Sabrinale. Naine on aga kaval ja seab kuttidele omad tingimused. Filmis teevad kaasa tuntud näitlejad nagu Audrey Hepburn, Humphrey Bogart ja William Holden.

33. "Scott Pilgrim terve maailma vastu" ("Scott Pilgrim vs. the World", 2010)

Scott Pilgrim on töökohata sarmikas logard. Täiesti keskpärase garaažibändi “Sex Bob-omb“ 22-aastane bassimängija kohtab aga oma unistuste tüdrukut Ramona Flowersit, kellel on seitse õelat ekskallimat, kes tahavad Scott Pilgrimit tappa. Võitmaks oma elu armastuse süda, peab ta neist kõigist jagu saama.

34. "Persepolis" (2007)

Persepolis tähendab tõlkes pärslaste linna ning sellega märgib filmi ja selle aluseks oleva koomiksi autor Marjane Satrapi oma kodumaad Iraani. Film räägib ühe väikese Iraani tüdruku sirgumisest ja pööretest tema elus, mida tõi kaasa islamirevolutsioon 1979. aastal ning sellele järgnenud sõjaväelis-religioosne ühiskonnakorraldus.

Allikas: Independent.co.uk