Draamateatri pikad koridorid ja kohvik olid täna pärastlõunal täitunud mõnusa suminaga - juba kuuendat korda toimus heategevuslik jõululaat Draamateatri Jõulusahver. Kohal oli erakordselt palju uudistajaid, nende seas näitlejanna Ita Ever, koreograaf Jüri Nael, näitleja ja teatrijuht Rein Oja, näitleja Guido Kangur jpt.

Heinloo rääkis, et palju on ka neid inimesi, kes tulevad lihtsalt uudistama ja mõnusast miljööst osa saama. "Istud siin kohvikus, naudid muusikat ja sööd kooki - olemise ja jagamise rõõm," lisas Heinsoo naerulsui.

Kuna laat on igal aastal aina populaarsem, siis sel aastal võeti kasutusele ka esimene korrus, kus tavapäraselt on silmailuks olnud erinevad kunstinäitused. "Jah, tänavu on meil seal toitlustusosakond," selgitas Heinloo. Draamateatri jumestusosakonna juhataja ja niisamuti üks korraldajatest Helga Aliis Saarleni sõnul Eesti inimestele väga meeldib erinevaid, ja vahest eksootilisigi, toiduaineid proovida ning endalegi soetada. "Ostetakse palju ka kingituseks. Näiteks jäi tänavu puudust piparkoogitainast," nentis Saarlen.

"Oleme ka küsinud, et kuidas kauplejatel sel aastal on läinud ja mõned pidid tõdema, et letid on tühjaks müüdud veel enne, kui laat on jõudnud lõppeda," möönis Heinloo.

Suured tegijad, kes on alguse saanud just Jõulusahvrist

Draamateatri jumestuskunstnik Marit Pruul ütles, et teda on Jõulusahver inspireerinud rohkem käsitööga tegelema. "Alguses olin ma rohkem toitlustuse poolel, abistasin seal, kuid nüüd paar viimast aastat olen ka ise oma letiga väljas olnud," rõõmustab Pruul.

Heinloo sõnul on paljud tegijad just Jõulusahvrist indu juurde saanud, et asi veel suuremalt kätte võtta. "Näiteks La Muu jäätis, Kalamaja Printsessid, Uitpuit, kes tänavu paraku osaleda ei saa, sest jõulude eel on käed-jalad tegemisi täis," märkis Heinloo ja lisas, et nii Kalamaja Printsessid kui ka Uitpuit naljatavad omakeskis, et võiksid teha ettevõtete, kellele Jõulusahver on hoogu juurde andnud, suvepäevad.

Idee Jõulusahvri korraldamiseks sündis Heinloo sõnul suuresti ka tõigast, et Draamateatri enda töötajate seas on palju kuldsete kätega inimesi. "Miks mitte oma näputööd siis ka teiste huvilistega jagada," möönis näitlejanna.

Sel aastal läheb laada tulu heategevuslikule organisatsioonile MTÜ Charity Pirital. "Nemad toetavad puuetega laste vanematele nii-öelda puhkepäevade andmist, et lapsed saaksid aega veeta päevakeskuses ja vanemad mõne tunni puhata," selgitas Heinloo.