Kalvi-Kalle osas on aastate jooksul korduvalt langetatud kohtuotsus seoses liiklusväärteo, võla ja varavastase süüteoga. Möödunud aastal mõisteti ta juhilubadeta sõitmise eest kaheks kuuks trellide taha ning vabaduse kaotus ähvardab teda ka nüüd.

Meest süüdistatakse sõiduki süstemaatilises juhtimises juhtimisõiguseta. Juuni alguses tabati Kalvi-Kalle roolist Tallinnas ning mees kinnitas toona, et tegemist eluliselt olulise olukorraga. Kuna kiirabil võtab tema kodukanti jõudmiseks liiga kaua aega, on tal vahest vaja ise oma vanaisa haiglasse toimetada ja nii juhtus ka sel korral: “Siis ei olegi mul muud võimalust, kui seadust rikkuda. Minu jaoks on pereväärtused tähtsamad kui ükski seadus. Imelik on ka see, et igasugused roolijoodikud ja narkojoobes saavad tingimisi ja sooja käe pigistuse ning mina, kes ma palun prokuröril leebemat karistust ja oleksin nõus üldkasuliku tööga, ei pruugi seda saada, kuna kõik sõltub prokuröri tujust.”

13. juunil Pärnu Maakohtu Rapla kohtumajas toimunud istungil lükati otsuse tegemine edasi, sest vahepeal tabati juhtimisõiguseta Kalvi-Kalle taas autoroolist. Kalvi-Kalle sõnul pole viimaste kuude jooksul rohkem rikkumisi olnud ja uuel nädalal peaks selguma lõplik otsus: "Puhas olen olnud siiani. Eks paistab, mis saab," ütleb ta napisõnaliselt Publikule.

Enda sõnul puhas, kuid alles eile läkitas ta sotsiaalmeediasse videoklipi, milles ta õllepurk pihus roolis istub. Kalvi-Kalle sõnul oli tegemist vaid näitemänguga, kuid milleks selline komejant täpsemalt vajalik on, ta selgitama ei soostunud: "Mul on sõpru, kes sõidavad minu eest. Ma tean, et purjuspäi rooli istumine on kuritegu. Sellepärast ma ei istugi tegelikult purjuspeaga ega kainena rooli. Mul pole ju vaja uusi jamasi kaela."

Eile õhtul jõudis meediasse pommuudis, et "Prooviabielu" saatest tuntud Helen Kõpp ootab Kalvi-Kalle last. Helen sõnas Publikule antud intervjuus, et on Kalvi-Kalle käitumises väga pettunud ja ei pea teda sobivaks isaks. Last otsustas Helen kasvatama hakata üksikemana. Kalvi-Kalle ütles Õhtulehele, et on samuti Helenis pettunud ja tema peale isegi vihane.