Kahtlen, et kas sellised filmid nagu "See on alles algus" ("Just Getting Started") mõjuvad suures plaanis vaatajale, ent ometigi neid toodetakse. Vahel tundub, et sääraseid linateoseid on kohe väga vaja ja leidub inimesi, kellele need siiski korda lähevad. Pole täiesti kindel, kui mõttekas on neid siiski teha aga paratamatult ilmub seesuguseid filme iga aasta. "See on alles algus" pole kinohitt, mis võiks Oscareid võita või sooviks olla midagi enamat kui keskpärane Ameerika komöödiafilm.

Kogu naljakompoti juures on kõige meeldivam asjaolu, et film pole ülemäära pikaks venitatud. Need filmid muutuvad kiiresti tüütuks, mistõttu ei tohiks need kunagi liiga pikad olla. Siin mahub veidi üle pooleteise tunni sisse kenasti natukene kõike – kelmust, romantikat, krutskeid, isegi mürgiseid roomajaid ja loomi, milletaolisi näeb vaid Tallinna loomaaias. Kõigele lisaks kõlab palju jõulumuusikat ja meeleolu kisub hubaselt muhedaks. Et tegevustik toimub küllalt glamuurses ja elust pulbitsevas Palm Springsis ning tegevuskohaks on luksuslik kuurort, siis ei anta kinopublikule kaua aega rahus olla.

"See on alles algus"

Filmi algus võib tunduda küll natukene veniv, sest peategelasi siduvat saladust ei tooda kohe lagedale. Kaks meest võitlevad ühe naise (Rene Russo) nimel tulisemalt kui kunagi varem, ent see käib kergelt vennastudes ja üksteist rohkem ja rohkem tundma õppides. Käib paras kemplemine ja õhus on armukadedust. "See on alles algus" sobib ühteaegu nagu jõulufilmiks, samas ei unustata ka romantikat. Kokku tuleb siit üks kelmikomöödia, millesse on segatud positiivne aura, armastuse nimel pingete üleskruvimine ja pidev üksteisele ärategemine.

Nii Morgan Freeman, kes ehk eristub alati oma unikaalse hääletämbriga, ja ka Tommy Lee Jones teevad vahvad rollid. Rene Russo ("Öö kutse") on olnud kuidagi pikki aastaid suurelt ekraanilt eemal, ent ometi pole ka täielikult unustatud. Ta tegi üllatavalt tugeva rolli ja leian, et tegu on ehk pisut alahinnatud talendiga.

Muidugi pakutakse vaatajale filmi jooksul palju erinevaid kentsakaid, vahest isegi pooltotraid vahejuhtumeid, kuid see käib asja juurde. Ehkki jah, maonaljad polnud ju tegelikult kuigi naljakad, eriti kui vaatajal on foobia roomajate vastu. Selle paari kaadri peale võib mõni tundlikum inimene saalist välja minna küll.

"See on alles algus"

Meeldis, et film ei tahtnud end täielikult üle võlli kerida ja andis aega ka vaatajale, kes soovis rohkem sisule keskenduda ja mitte jälgida kogu aeg ülimalt totakaid olukordi. Kui näiteks tempokates ulmemärulites püüab iga filmitegija olla iga korraga parem, siis sellistes komöödiates ei üritata juba ammu midagi huvitavat teha. Vaadakem filmi ja lõõgastugem – selleks see ju tehtud ongi.

Kerge vaatamine, head näitlejad, lustakas lugu. Mida enamat siit olekski oodata? Sarnaseid filme annaks valmis vorpida ilmselt sadu, kui mitte isegi tuhandeid. Lihtlabane idee, korralikud näitlejad ja ongi üks uus komöödia valmis.