Koit Toome sõitis pärast arstide juures käimist Tartusse, lootes, et väljakirjutatud antibiootikumid hakkavad kohe mõjuma ning õhtune etendus saab toimuda.

Paraku aga sel korral vedas tervis teda alt ning kriisikoosolekul teatri juhtkonnaga tuli võtta vastu karm otsus - etendus jäeti Koidu haigestumise tõttu ära.

Koit Toome kirjeldas, et "Hüljatute" näol on tegemist raske tükiga ja raskete partiidega, mida lihtsalt niisama ära ei tee. "Ilmselgelt see oli kõige hullem hetk minu elus, alati olen etendused hoolimata tervisemuredest tehtud saanud," sõnas Toome oma haigestumise valguses.

"Olen ääretult õnnetu, lootsin parimat, aga sel korral vedas tervis alt. Väga raske oli istuda autosse ja sõita tagasi Tallinnasse teades, et minu pärast jäeti etendus ära," kirjeldas Toome. "Üritan paari päevaga uuesti reale saada ning võidukalt see aasta lõpuni vedada. Vabandan südamest kõikide etendusele tulijate ees, loodan mõistvale suhtumisele," ütles laulja.

"Kahjuks tuleb mõnikord selliseid olukordi siiski ette, trauma või haiguse tõttu võib etendus ka pooleli jääda või üldse mitte toimuda, sest paraku on laval lihast ja luust inimesed. Muusikateatris sellega arvestatakse ja etendustel on duubelkoosseis, kahjuks eilses situatsioonis ei piisanud lahenduseks ajast," sõnas Vanemuise teatri juht Toomas Peterson.

Paberpileti soetanud inimestel on võimalus pilet teatrikassasse tagasi müüa, interneti teel ostnud inimestele kantakse piletiraha arvele. "Kuna Tartus planeeritud etendused on välja müüdud, on hetkel võimalik pilet ümber vahetada mõne Tallinnas Nordea kontserdimajas toimuva "Hüljatute" etenduse pileti vastu või mõne muu Vanemuise teatrietenduse pileti vastu," jätkas Peterson.

Teater tegeleb kõigi külastajatega personaalselt ning ühtlasi otsitakse võimalusi korraldada mõned lisaetendused. Lisaks said Tombaki sõnul kõik eilsest "Hüljatute" etendusest ilma jäänud inimesed 10-eurose Vanemuise teatri kinkekaardi.