TOP 15 | Toidumüüdid, mis ei vasta tõele ja mida pead teadma
1. C-vitamiin aitab külmetuse vastu
Uuringud näitavad et C-vitamiin ei aita külmetushaiguse vastu. Kui tunned, et tõbi hakkab kallale tulema, joo hoopis sooja kanapuljongit.
2. Selleri söömine põletab rohkem kaloreid, kui sellest saad
Ühegi asja söömine ei põleta rohkem kaloreid, kui sellest saad. Seller annab lihtsalt vähe kaloreid ja võid seda süümepiinadeta näksida palju tahad.
3. Kaunviljalisi peab teraviljadega samal ajal sööma, et võimalikult palju proteiini saada
Kui soovid süüa nii, et saad kätte kõikvõimalikud toitained, siis söö toite, mis sisaldavad piisavalt aminohappeid. Ubade ja kaunviljaliste söömine on kehale väga kasulik ja seal on tohutult toitaineid. Need sisaldavad B-vitamiini, kiudaineid, rauda, kaaliumit, mineraale ja proteiini.
4. Toored porgandid on toitainete poolest rikkamad kui küpsetatud
Tegelikult küpsetamine hoopis tõstab porgandite toitainete väärtust.
5. Kui tahad lahjemat kanaliha, eemalda sellelt nahk
Nahaga küpsetamine, keetmine, grillimine või praadimine hoiab hoopis kanalihal mahlad sees ja see jääb maitsvam. Kui soovid tarbida vähem kaloreid, jäta nahk söömata ja eemalda see enne toidu serveerimist.
6. Väldi kanamune, sest need on kolesteroolirikkad
Kanamunad sisaldavad tsinki, rauda, antioksüdante, D-vitamiini ja muid kasulikke aineid. Tegelikult on kanamunad hoopis soodne vitamiinipomm.
7. Mida vähem süsivesikuid tarbid, seda tervislikum oled
Tähtis on hoopis see, milliseid süsivesikuid tarbid. Kui ammutad süsivesikuid teraviljast, siis on need kasulikud. Uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad kasulikke süsivesikuid, põevad 20-30% väiksema tõenäosusega südamehaiguseid.
8. Kui kasutad või asemel margariini, tarbid vähem kaloreid
Või ja margariin sisaldavad sama palju kaloreid. Margariini valmistatakse taimeõlisid kasutades. Esialgu hakati margariini tootma kui tervislikumat alternatiivi võile. Osa margariini on kahjulik, sest see sisaldab rohelt transrasvu.
9. Pähklid on sama kahjulikud nagu rämpstoit
Pähklid on suurepärane proteiiniallikas. Jälgima pead hoopis koguseid, mida sööd. Ära söö rohkem kui üks peotäis. Harvardi teadlased avastasid, et naised, kes sõid viis korda nädalas pähkleid, haigestusid 20% väiksema tõenäosusega 2. tüübi diabeeti.
10. Öönaps aitab paremini magama
Alkoholi joomine enne magamajäämist häirib sinu und.
11. Karboniseeritud joogid on sulle kahjulikud
Kahjulik on hoopis karastusjookides sisalduv suhkur, sest see tõstab kehakaalu.
12. Diabeeti põdevad inimesed ei tohi tarbida suhkrut
Tähtis on mitte tarbida üleliia suhkrut.
13. Jõhvikamahl suurendab tõenäosust põdeda kuseteede põletikku
Selle kohta pole ühtegi tõendit, et jõhvikamahlas sisalduv tekitaks kuseteede põletikku.
14. Ära joo piima, kui põed külmetushaigust
Ka selle kohta ei ole piisavaid tõendeid, et piima joomine oleks kuidagigi kahjulik, kui põed mõnd külmetushaigust.
15. Kui sul on maohaavandid, siis ära söö vürtsiseid toite
Vürtsised toidud mõjuvad halvasti hoopis ärritatud soole sündroomi korral.
Allikas: rd.com