1. C-vitamiin aitab külmetuse vastu

Uuringud näitavad et C-vitamiin ei aita külmetushaiguse vastu. Kui tunned, et tõbi hakkab kallale tulema, joo hoopis sooja kanapuljongit.

2. Selleri söömine põletab rohkem kaloreid, kui sellest saad

Ühegi asja söömine ei põleta rohkem kaloreid, kui sellest saad. Seller annab lihtsalt vähe kaloreid ja võid seda süümepiinadeta näksida palju tahad.

3. Kaunviljalisi peab teraviljadega samal ajal sööma, et võimalikult palju proteiini saada

Kui soovid süüa nii, et saad kätte kõikvõimalikud toitained, siis söö toite, mis sisaldavad piisavalt aminohappeid. Ubade ja kaunviljaliste söömine on kehale väga kasulik ja seal on tohutult toitaineid. Need sisaldavad B-vitamiini, kiudaineid, rauda, kaaliumit, mineraale ja proteiini.

4. Toored porgandid on toitainete poolest rikkamad kui küpsetatud

Tegelikult küpsetamine hoopis tõstab porgandite toitainete väärtust.

5. Kui tahad lahjemat kanaliha, eemalda sellelt nahk

Nahaga küpsetamine, keetmine, grillimine või praadimine hoiab hoopis kanalihal mahlad sees ja see jääb maitsvam. Kui soovid tarbida vähem kaloreid, jäta nahk söömata ja eemalda see enne toidu serveerimist.

6. Väldi kanamune, sest need on kolesteroolirikkad

Kanamunad sisaldavad tsinki, rauda, antioksüdante, D-vitamiini ja muid kasulikke aineid. Tegelikult on kanamunad hoopis soodne vitamiinipomm.

7. Mida vähem süsivesikuid tarbid, seda tervislikum oled

Tähtis on hoopis see, milliseid süsivesikuid tarbid. Kui ammutad süsivesikuid teraviljast, siis on need kasulikud. Uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad kasulikke süsivesikuid, põevad 20-30% väiksema tõenäosusega südamehaiguseid.

8. Kui kasutad või asemel margariini, tarbid vähem kaloreid

Või ja margariin sisaldavad sama palju kaloreid. Margariini valmistatakse taimeõlisid kasutades. Esialgu hakati margariini tootma kui tervislikumat alternatiivi võile. Osa margariini on kahjulik, sest see sisaldab rohelt transrasvu.

9. Pähklid on sama kahjulikud nagu rämpstoit

Pähklid on suurepärane proteiiniallikas. Jälgima pead hoopis koguseid, mida sööd. Ära söö rohkem kui üks peotäis. Harvardi teadlased avastasid, et naised, kes sõid viis korda nädalas pähkleid, haigestusid 20% väiksema tõenäosusega 2. tüübi diabeeti.

10. Öönaps aitab paremini magama

Alkoholi joomine enne magamajäämist häirib sinu und.

11. Karboniseeritud joogid on sulle kahjulikud

Kahjulik on hoopis karastusjookides sisalduv suhkur, sest see tõstab kehakaalu.

12. Diabeeti põdevad inimesed ei tohi tarbida suhkrut

Tähtis on mitte tarbida üleliia suhkrut.

13. Jõhvikamahl suurendab tõenäosust põdeda kuseteede põletikku

Selle kohta pole ühtegi tõendit, et jõhvikamahlas sisalduv tekitaks kuseteede põletikku.

14. Ära joo piima, kui põed külmetushaigust

Ka selle kohta ei ole piisavaid tõendeid, et piima joomine oleks kuidagigi kahjulik, kui põed mõnd külmetushaigust.

15. Kui sul on maohaavandid, siis ära söö vürtsiseid toite

Vürtsised toidud mõjuvad halvasti hoopis ärritatud soole sündroomi korral.

Allikas: rd.com

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena