2016. aastal Tallinnas algatatud programm Superheroes on oma teisel hooajal peagi lõpule jõudmas. Programmi veavad eest kaks tublit naist Eva K. Ponomarjov ja Tiina Kärsna. Noori toetavad mitmed organisatsioonid nagu Telia Eesti, Trasferwise'i,LHV Pank ning NATO Tapa sõjaväebaas. Omavahelisest koostööst on programmis osalenud enam kui sada 13-17 aastast tüdrukut saanud uusi teadmisi ärimaailmast ning ettevõtlusest, näiteks rahanduse, meeskonnatöö ning reklaaminduse valdkondadest.

“Ma õppisin tohutult palju. Ma sain mega palju enesekindlust juurde, sest pidevalt olid uued olukorrad, kus pidi oma mugavusstsoonist välja astuma,” nentis esimese hooaja võitja Katarina. Tema sõnul kaasnesid programmi läbimisega ka suuremad vaated tulevikule ja uued mõtted selles osas, mida peale põhikooli teha.

“Ka selles hooajas on super lahedaid ja tegusaid tüdrukuid. Tundub, et kõigile loeb nende projekt ja on hingega asja juures. Samas tuleb välja ka erinevus, kui eelmine aasta olid enamus projektid sotsiaalsed, siis see aasta on välja mindud pigem äri peale. Muidugi on see hea, kui nii tüdrukud ise kui ka Superheroes programm õpib läbi selle, et hooajad on erinevad,” lisas Katarina.

Eelmisel aasta oktoobris valiti rohkem kui 100 tahtjast välja ligi 60 osalejat, kellest moodustati 6-liikmelised grupid. Koosseisud valisid oma idee esimese ajurünnaku käigus, millest on nüüdseks juba valminud ka mahuka töö käigus iseseisev projekt. Teema valimine oli kõikidele gruppidele vaba ning valitud teemad varieeruvad filtreerivatest kõrtest kuni riidekollektsioonini. Noorte ideedest üheksa on jõudnud töö käigus nii kaugele, et anda jaanuari lõpus toimuval viimasel esitlusel endast maksimum ja konkureerida programmi parima projekti auhinnale.

Teiste seas konkureerib ka projekt DITTO. Projekti kallal töötavad viis väga erineva taustaga tüdrukut Tartust, Tallinnast, Narvast ja Haapsalust, kes tulid Superheroes programmi
avatud mõttega ja tahtmisega teha maailmas head. Konkreetsem idee tekkis ajurünnaku käigus, kus ilmnes peatselt, et grupp tahab tegeleda sotsiaalse võrdsusega. Alustati võrdõiguslikkuse teemaliste loengute kokkupanemisest ja ürituste planeerimisest, kuid korraldajate soovitusel otsustati äriidee kasuks. Seejärel sündiski laia haardega projekt DITTO - universaalne riidekollektsioon, mis kujutab endast noorte disainitud ja koostöös rõivatootjatega valmistatud riideid, mis on sobilikud kõigile ning ei erista naist mehest ega meest naisest.

Praeguseks on projekti noored kohtunud Eesti LGBTQ+ ühinguga, andnud intervjuu Vikerraadios, loonud oma veebilehe, tootnud sisu sotsiaalmeediakanalitesse, esitlenud projekti Teeviidal žürii ees, kokku pannud tutvustava video, küsitlenud Tallinna tänavatel inimesi oma projektiga seostuvate teemade kohta ja peatselt on välja tulemas DITTO kollektsiooni kuuluv esimene ametlik riideese - universaalne särk, mis disainitud nii meestele kui naistele korraga.

Noorte tegemistel saab silma peal hoida Superheroes programmi veebilehel www.superheroes.ee ja DITTO facebooki lehel facebook.com/dittoclothes, kus on peagi müügil ka noorte disainitud särgid.