Geoloogia instituudi teadlase Rutt Hintsi sõnul on väga oodatud tehnoloogia ja loodusainete vastu huvi tundvad noored, kes saavad uurida maapõues toimuvat uusimate tehniliste lahenduste abil.

“Kuna tehnoloogia on uuenenud, otsustasime luua kursuse, kus saab seda maapõue uurimises täiel määral ära kasutada,” selgitas Hints ja lisas, et noorte suurt huvi uute tehnoloogiate vastu loodusteadustes näitab juba ainuüksi see, et ka kõikidel varasematel 3D kursustel TTÜ-s on soovijaid alati rohkem kui vabu kohti.

Kursuse eesmärgiks on anda noortele ülevaade erinevatest laboritöödest, IT-põhistest teaduslikest uurimismeetoditest, teadmistest 3D-modelleerimise kohta ja võimalustest neid teadmisi praktikasse rakendada.

“Näiteks interaktiivse tehnoloogiakursuse välitöödel külastame Harku karjääri ja sõjaaegseid maa-aluseid käike Astangul, kus uurime kohapeal erinevaid kivimikihte ning lennutame ala uurimiseks droone. Laboris katsetavad noored tööd skanneeriva elektronmikroskoobiga - erinevates töötubades uuritakse kivimeid ning määratakse neis leiduvate mikroorganismide järgi kivimite vanuseid. Eraldi GIS-päeval õpime tundma ja töölema geograafilisi kaarte ning 3D modelleerimise käigus saame kogenud animaatori juhendamisel teada, kuidas virtuaalreaalsuse loomise ja 3D mudeldamise abil näiteks maa-aluseid kullasooni või naftavälju mudeldada,” kirjeldas Hints kursuse praktilisi tegevusi.

Tehnoloogiakursuse õppepäevad toimuvad laupäeviti, 20.01, 27.01, 3.02 ja 10.02 kell 11-16, neist kolm TTÜ ülikoolilinnakus ja üks Harku karjääris ning Astangu maa-alustes käikudes. Kursusel osalemine maksab 29 eurot ning registreeruda saab 16. jaanuarini. Lisainfo kursuse ja registreerumise kohta asub geoloogia instituudi Facebooki-lehel: www.facebook.com/geoloogiainstituut/

TTÜ geoloogia instituut kuulub tehnikaülikooli loodusteaduskonda ning ühendab loodusteadused ja inseneriõppe ning koolitab mäetööstuse spetsialiste. Samuti uurivad instituudi teadlased, milliseid toormeid Eesti tulevikus vajab ning millised on parimad tehnoloogiad nende kaevandamiseks.