Intsident leidis aset 29-aastase Lindy Lou Laymani ja maineka advokaadi Tony Buzbee esimesel kohtingul eelmise aasta 23. detsembril. Kahjunõude suurus on tuletatud rikutud kunstiteoste väärtusest.

Naist süüdistatakse esimese astme kuriteos ja süüdimõistmise korral ähvardab teda eluaegne vanglakaristus. Buzbee on väga mainekas advokaat ja ta on esindanud mitmeid tähtsaid USA poliitikuid.

Prokuröri sõnul oli 29-aastane naine joobes ja agrassiivne, ta purustas kaks 20 000 dollarit maksvat skulptuuri ja valas mitmete maalide peale veini, muuhulgas ka kahele Andy Warholi teosele, mis mõlemad maksavad pool miljonit dollarit.

Dallase kohalik uudistekanal teatas, et naine rebis kätega maalid seintelt ja viskas skulptuurid teisele poole tuba puruks. Mees peitis ennast vihase naise eest ära ja kutsus talle Uberi.

Naise kaitsja sõnas, et tema klient on väga hea inimene ja härra Buzbee süüdistused ei vasta tõele. Samas keeldus kaitsja andma naise enda seletust sündmuste käigust. Naine on praegu 30 000 dollarise kautsjoni vastu vabaduses.