“X-Mehed” (2000) – piletitulu ligikaudu 297 miljonit dollarit, eelarve 75 miljonit. Frantsiisi esimene film, kus Hugh Jackman astus esmakordselt üles Wolverine’i ehk Loganina – saaga kõige popima tegelasena, kelle signatuuriks on sissetõmmatavad pikad küünised.

“X-Mehed: Esimene klass” (2011) - piletitulu üle 355 miljoni dollari, eelarve 160 miljonit. Frantsiisi taaskäivitamiseks vändatud linateos, mis viib vaataja tagasi kogu saaga sündmustiku algusesse 1962. aastal. Just siis värbab USA valitsus üleinimlike võimetega mutante, et peatada III maailmasõda alustada sooviv õel diktaator.

“X-Meeste algus: Wolverine” (2009) - piletitulu ligikaudu 375 miljonit dollarit, eelarve 150 miljonit. Ilmselt kõige enam kritiseeritud pauk X-meeste püssist, mis näitab Wolverine’i noorpõlve, kui too kuulus veel valitsuse eriüksusesse. Selles filmis tegi oma esimese ülesastumise Wade Wilsoni ehk Deadpoolina Ryan Reynolds.

“X-Mehed 2” (2003) – piletitulu ligi 407 miljonit dollarit, eelarve 125 miljonit. Esimese filmi järg, mis on tõsiste fännide kindlaks lemmikuks. X-mehed ja –naised püüavad leida mutandist palgamõrvarit, kes on kippunud presidendi elu kallale.

“Wolverine” (2013) – piletitulu üle 416 miljoni dollari, eelarve 115 miljonit. Wolverine’i teine sooloesinemine oli parem esimesest katsest. Ühtlasi oli see esimene mutandisaaga film, kus pealkirjas ei kasutatud müstilist X-geeni tähistavat sõnapaari “X-mehed”. Too geen andvatki omanikule üleloomulikke võimeid.

“X-Mehed: Viimane vastuhakk” (2006) – piletitulu üle 459 miljoni dollari, eelarve 210 miljonit. Kolmanda filmi tegemisel istus režissööritoolile Brett Ratner, kes võttis selle koha üle linateose “Superman tuleb tagasi” tüüri juurde asunud Bryan Singerilt.

“X-Mehed: Apokalüpsis” (2016) – piletitulu ligikaudu 543 miljoni dollarit, eelarve 178 miljonit. Huvitaval kombel on saaga üheksas film USA piletimüügi edetabelis üks nõrgemaid, teenides kodumaal ainult 29% filmi kogutulust. Keskmiselt on “X-Meeste” filmid koduturul sisse kasseerinud ligikaudu 41% ülemaailmsest piletitulust, kolm linateost isegi üle poole.

Logan” (2017) – piletitulu üle 615 miljoni dollari, eelarve 127 miljonit. Wolverine’i kolmas sooloesinemine ja saaga kõige uuem film, kus peaosas oli 17 aastat selle rolliga koos elanud Hugh Jackman. Austraallane on avalikult kuulutanud, et see jääb tema viimaseks etteasteks Wolverine´ina.

“X-Mehed: Tulevase möödaniku päevad” (2014) – piletitulu ligikaudu 748 miljonit dollarit, eelarve 200 miljonit. X-mehed ja –naised saadavad Wolverine’i tagasi minevikku filmis, mille režissööriks oli üle hulga aja taas Bryan Singer.

Deadpool” (2016) – piletitulu üle 801 miljoni dollari, eelarve 58 miljonit. Ryan Reynolds naasis ekraanile Wade Wilsonina, et anda rollile uus ja ülimalt kasumlik suund. Juba on teatatud järje tegemisest, mis peaks esilinastuma tänavu juunis. Sellest peaks saama saaga tosinas film. 11. kohale pürgib alates märtsist 2017 järeltootmises olev “Uued mutandid”. Tänavu novembris on oodata ka “X-Mehed: Dark Phoenix” esilinastumist ning järgmisel aastal juba frantsiisi 14. linateosena “Gambiiti".

“X-Meeste” maratonile saab kaasa elada filmikanalil TV1000 Premium.