Noore talupidaja Johnny Saxby elu on üsna lohutu. Majapidamise ja loomade eest hoolitsemine, millega ta invaliidist isa ja vanaema enam hakkama ei saa, võtab kogu aja; karmile reaalsusele pakuvad vaheldust õhtused kõrtsituurid ja põgusad kohtumised tundmatute noormeestega. Kui algamas on lammaste poegimise aeg, värbab Johnny isa Martin tallu appi Gheorghe Rumeeniast. Johnny kogeb esmakordselt, mida tähendab armastus, ja mõistab, et elul võib olla talle pakkuda midagi muud kui ainult töö.

Näitlejaks õppinud debüütrežissöör Francis Lee naasis esimese täispika mängufilmi tegemiseks oma kodukanti Yorkshire'is. Filmivõtted toimusid tema kodutalu naabruses ning näitlejaid koolitas talutööde osas ka režissööri isa. Kronoloogilises järjekorras filmitud lugu lubas peategelasi kehastavatel näitlejatel Josh O'Connoril ja Alec Secareanul oma tegelastele sarnaselt üksteist aja jooksul tundma õppida ja nüüdseks parimateks sõpradeks saada.

Mullu Sundance'is esilinastunud "Õnnistatud maa" tõi Francis Leele parima režissööri auhinna maailmakino sektsioonis. Erinevatel festivalidel võidetud 18 auhinna seas on parima filmi, debüüdi või režissööri auhinnad Toronto, Madridi, Honolulu ja San Francisco LGBT filmifestivalidelt ning parima briti filmi auhinnad Edinburghi ja Dinard'i festivalidelt. "Õnnistatud maa" kandideerib ka Briti Filmiakadeemia BAFTA auhinnale silmapaistvaima briti filmi kategoorias.

Mitmetes aasta parimate sõltumatute filmide edetabelites koha leidnud "Õnnistatud maa" tunnistati hiljuti British Independent Film Awards auhinnagalal parimaks sõltumatuks briti filmiks. Selle auhinna napsas ta äsja parima draama Kuldgloobuse võitnud filmi "Kolm reklaamtahvlit linna servas" ja samuti täna esilinastuva musta komöödia "Stalini surm" ees. Samal auhinnagalal tunnistati stsenarist-režissöör Francis Lee stsenaarium parimaks debüüdiks ja peaosaline Josh O'Connor võitis parima näitleja auhinna.

"Õnnistatud maa" oli esimese Rakvere LGBTI filmifestivali Festheart ametlikuks lõpufilmiks ja kuulus PÖFFil Screeni kriitikute valiku programmi.

"Õnnistatud maa" linastub kinos Artis ja kinos Sõprus.