Ajaleht Aftonbladet kirjutab, et Lõuna Aafrika Vabariigis tuli H&Mil sulgeda kõik oma kauplused pärast seda, kui teatati rünnakutest mitme poe vastu, sh suurlinndes nagu Pretoria ja Johannesburg.

#EFFH&M WATCH #H&M store at East Rand Mall. MK pic.twitter.com/5kVI5YcSC3— EWN Reporter (@ewnreporter) January 13, 2018

Teadaolevalt lõhuti kaupluse vara ja oli kuulda ka tulistamist. Hiljem selgus, et tule avas aga siiski politsei ja seda selleks, et vihast rahvamassi ühe H&Mi kaupluse eest minema ajada. Ametivõimude teatel oli tegemist ka kummikuulidega.

Telekanali STV Lõuna-Aafrika korrespondent Johan Ripås ütles, et meeleavaldusi, mille käigus kauplusi koordineeritult rünnatakse, korraldab Lõuna Aafrika Vabariigi suuruselt kolmas, revolutsioonsotsialistlik partei (EFF).

#H&M EFF members in Polokwane have shut down the store at Mall of the North. Members are seen chanting outside the store pic.twitter.com/rGFLjrAfP2— CapricornFM News (@CapricornFMNews) January 13, 2018

H&Mi teatel ei avata kauplusi enne meeleavalduste lõppemist, sest neil ei ole hetkel võimalik tagada oma töötajate turvalisust. „Me palume meeleavaldajatel oma rahulolematust vähemalt meie töötajate peal mitte välja näidata,“ ütles H&Mi esindaja, lisades, et seni ei ole teateid vigastatutest.

EFF supporters at H&M WATCH the trashing... pic.twitter.com/Kw0xUaG4Cb— Yusuf Abramjee (@Abramjee) January 13, 2018

H&M vabandas sel nädalal reklaami pärast, kus mustanahaline lapsmodell poseeris pusaga, millel on kirjas „terve džungli ägedaim ahv“. Tootesarja teisi riideid reklaamisid valgenahalised lapsed.

„Meil on sügavalt kahju, et selline pilt jäädvustati ja meil on kahju pusal oleva teksti pärast,“ ütles H&Mi esindaja. „Me eemaldasime selle pildi oma kanalitest ja lisaks ka riideeseme oma globaalsest tootenimekirjast.“