Värsked kõlakad sahistavad, et uuest filmist ei planeerita haltuuramaigulist augutäidet, vaid võimsat vaatemängu, kus astuvad muuhulgas üles “Halloweeni” algupärased staarid Jamie Lee Curtis ja Nick Castle.

Võib juba aimata, et Nick Castle'i nime kuuldes lähevad “Halloweeni” hardcore-fännid eriti kihevile. Sest just Nick Castle tõi aastal 1978 esmakordselt kinolinale selle hirmuäratavalt külmaverelise, tuimalt ilmetu maski taha peituva sarimõrtsuka Michael Myersi. Kuna esimesest “Halloweenist” on möödas 40 aastat ja Nick Castle turjale on kogunenud auväärsed 70 eluaastat, ei saa pahaks panna, et uues filmis võtab Michael Myersi raskemad trikid enda kanda kaskadöör James Jude Courtney.

On ütlematagi selge, et Michael Myers ei kavatse uues filmis aega kulutada tühipalja pargipingil konutamise või kohalikus pirukapaaris sõõrikute järamisega. Tema endiselt kindel käsi ja kiire nuga vajavad erialast tegevust. Selle võimaluse annavad talle noored ja vägagi tapetavad osatäitjad, kelle seast võiks eraldi ära märkida Virginia Gardneri, kes mängis Marveli stuudio toodetud teleseerias “Runaways”.

“Halloweeni” lavastaja David Gordon Green on vihjanud, et värske film ei ole üles ehitatud verest ja soolikatest läbiimbunud efektidele. Pigem mängitakse vaatajate sisemistel hirmukeeltel – nagu see heas vana kooli slasher’is peabki olema.

Filmi sisu hoitakse mõistagi saladuses. Teada on vaid niipalju, et Jamie Lee Curtise kehastatav Laurie Strode, ainuke ellujäänu ligi 40 aasta tagusest veresaunast, võitleb endiselt hinge piinavate süngete minevikupiltidega ja valmistub ette viimaseks kohtumiseks maskis mõrtsukaga.

Eesti kinodes alates 26.10. 2018.