Arstipaar Steven (Colin Farrell) ja Anna (Nicole Kidman) on kenad ja edukad, nende lapsed Kim ja Bob on nutikad ja andekad ning nende kodu on suur ja luksuslik. Pealtnäha täiuslikku maailma tekkivad mõrad, kui selgub, et Steven on hakanud kohtuma hiljuti isa kaotanud 16-aastase Martiniga (Barry Keoghan), kes tahab mehelt midagi. Lugu võtab sünge pöörde, kui Steven tutvustab Martinit oma perekonnale. Riskides kaotada kõik, peab Steven tegema šokeeriva ohverduse.

"Ma ei suuda seda filmi kuidagi kirjeldada," on öelnud üks peaosaline Colin Farrell. "Aga Yorgos Lanthimosega koos töötamisest olen ma alati unistanud. Olles filminduses üle 20 aasta, ei ole mul õnnestunud leida režissööri, kes oleks nii ebatavalise mõtlemisega ja eristuvalt omapärane," rääkis Farrell, kelle esimeseks koostööks Lanthimosega oli "Homaar".

Teise peaosalise Nicole Kidmani rollisooritus on võrreldav tema osaga Stanley Kubricku kultusfilmis "Silmad pärani kinni". Neid tegelasi võrdles ka mullu Cannes'i filmifestivali žüriid juhtinud Pedro Almodóvar, kes paigutas "Püha hirve tapmise" oma isiklike lemmikfilmide nimekirja, nimetades seda imelikuks, häirivaks ja originaalseks. Lisaks on kriitikud Lanthimose linateost kõrvutanud sarnaselt veidra mõttemaailmaga Michael Haneke auhinnatud filmidega "Varjatud" ja "Naljakad mängud".

"Püha hirve tapmine" on lisaks Cannes'i filmifestivalil võidetud parimale stsenaariumile kandideerinud ka Euroopa Filmiakadeemia auhindadele parima filmi, parima stsenaariumi ja parima näitleja (Colin Farrell) kategooriates.

Eesti publiku ette jõudis "Püha hirve tapmine" esmakordselt mullu PÖFFi programmis.