Aga 'libahunt'? Tugev, mehelik, karvane, higi järele haisev, teravate hammastega, verejanuline ja ebastabiilses seisundis olend. Juba natuke parem.

Proovime veelkord. ”Vampiir”?

Tõenäoliselt projitseerub teie meelekino alateadvuse-ekraanile midagi järgmist: meeldiva välimusega intellektuaalne isik, kes on riietatud kas siidi – see on siis vana kooli vampiir – või liibuvasse lateksisse – trendikas vereimeja. Tänapäeva vampiirid on pigem võimekad armastajad ja armatsejad kui primitiivsed verelürpijad. Igal juhul on vampiir üldjuhul sümpaatse välimusega indiviid. See on ka loogiline, kuna vampiiriks saadakse teise vampiiri hammustuse kaudu. Ja, Verekeskuse nimel, kes sooviks vabatahtlikult järada mõne ebameeldiva ja inetu inimese kaela, saades selle tulemusel tüütu ja halvasti lõhnava igavese kaaslase?

Aga asjast: püüame välja noppida kümme kõige seksikamat isendit.


10. LESTAT – ”Intervjuu Vampiiriga”

Tänaseks ligi veerand sajandit vanas filmis kehastab Hollywoodi ponks poiss Tom Cruise ülbet vampiiri, kes muudab väikese tüdruku halastamatuks tapamasinaks. Tom Cruise teeb filmis vägagi veenva etteaste. Tõsi, algul näitas raamatu autor Anne Rice hambaid, kuna talle tundus Tom Cruise liiga seebise valikuna. Aga nähes Tomi suurepärast ümberkehastumisvõimet, tõstis Ann mõlemad pöidlad ning kaamerad löödi surisema. Legend oli sündinud.


9. ANGEL – ”Ingel”

Nagu nüüdseks teame, meeldib paljudele vampiiridele miilustada. Ingel on üks neist vereimejatest, keda näib rohkem erutavat mõnus armuhetk kui tubli sõõm AB-grupi verd. Enne, Kui Ingel sai omanimelise telesarja, hängas ta ringi ”Buffy vampiiritapja” seltskonnas. Seal kehastas ta Angelust, mustlaste äraneetud hinge, kelle saatus oli igaviku lõpuni ringi ekselda – ehk siis päris pikalt.
Angeli kehastaja, David Boreanaz, oli üheksakümnendatel populaarne teismeliste iidol. Tõsi, kui ”Buffy” aastal 2003 lõpetati, nägi Ingel välja tublisti närtsinum kui kümme aastat tagasi. See valmistas Ingli omanimelise sarja tootjatele suurt peavalu, kuna vampiir pidanuks ju värske kurgikesena välja nägema ka aastasade möödudes. Aga siis löödi käega: Ingel saalis pidevalt meie maailma ja Põrgu vahet, eks see kulutas ka tema rõõsat näonahka.

Ahjaa, Ingli üks tunnusmärke oli pikk must mantel, mida armastab tänaseni suur osa teravhambulisi filmistaare.


8. EDWARD CULLEN – ”Videvik”

Olgem ausad, see tüüp on meie nägusate vampiiride nimekirjas vaid seetõttu, et teda fännavad eriti noored kinosõbrad. Tõsine väljakutse on leida üle 30-aastast inimest, kes oleks Edwardi jäägitu austaja. Miks? Sest Eedi näeb oma puhvis juuste, pügamata puhmaskulmude ja mahlakate huultega välja kuidagi väga…ebatäiskasvanulik. Ehk siis noor. Ehk siis meelepärane varateismelistele tüdrukutele. Et neid mitte pahandada, ripub Edward meie tabeli kaheksandal kohal. Vastasel korral kindlasti mitte. Sest Eedi ei ole ju tegelikult iluetalon. Samuti on viletsavõitu tema iseloom: ta hülgab pidevalt oma tüdruksõpru, ei sütti ontlikule vampiirile kohaselt päikesevalguses – pillub vaid sädemeid, kah mul asi! ja näeb üleüldse välja nagu abitööline kuskilt taimetoidurestoranist.


7. DAMON SALVATORE – ”Vampiiripäevikud”

Taas üks teismeliste hullutaja. Damon Salvatore on ”Vampiiripäevikute” üks peategelasi, kes on sündinud aastal 1864, elab ühes Ameerika väikelinnas ja kätšib oma venna Stefaniga erinevat masti tütarlaste pärast. Damoni kehastab Ian Somerhalder, kes on piisavalt sarmikas ja karismaatiline, et välja vedada ”alateadvusliku” seksiidoli rasket koormat. Tõsi, Damon löödi seriaali algfaasis maha, aga see pole tootjate jaoks vähimgi takistus, kuna seksapiilne noormees ilmestub teiste osavõtjate mälupiltides ning nägemustes.



6. SPIKE – ”Buffy Vampiiritapja”

Järjekordne kommipoiss ”Buffy Vampiiritapja” kaubamärgi alt. Tõtt-öelda paneb kulmu kergitama tõsiasi, et Spike on tuhandete ja tuhandete õrnas eas fännide absoluutne iidol. Või noh, oli. Sest vaadakem tõele näkku: see sell näeb ju välja nagu klassikaline tropp. Pleegitatud blondid juuksed, võltsilt kõlav Briti aktsent, pähe siirdatud tapahimu pärssiv kiip…. No ei kõla just julgustavalt. Lisaks sellele andsid sarja tootjad talle mingil hetkel hinge. Vampiir, kellel on hing? Tule taevas appi! Põhjus, miks see tolkam on meie edetabeli seitsmendal kohal, on lihtne. Tema tegelaskuju on kaudselt inspireeritud legendaarse Sex Pistolsi ninamehe Sid Vicious’i karakterist. Isegi Spike’i neiu Drusilla – kamoon, milline tobe nimi! – meenutab Sidi naiskat Nancy’t.


5. DEACON FROST – ”Blade”

Lõpuks ometi üks vampiir, kes on mõistnud, et pelk imemine ei ole selles elus A ja O. Nimelt võttis Deacon eesmärgiks, et tema visiitkaardil peab seisma ei vähem ega rohkem kui ”La Magra” – ehk siis vampiiride jumal. Deaconi kehastab Stephen Dorff, mis on omamoodi põnev valik, kuna Marveli algupärases koomuskis on Deacon keskealine valgejuukseline härrasmees. Muidugi leegitsevate punaste silmadega. Veelgi intrigeerivam on fakt, et algselt planeeriti Deaconi rolli mängima ka karakternäitleja Bruce Payne ja oh imet, menüüs oli isegi märulistaar Let Li. Õnneks läks nagu läks.


4. BILL COMPTON – ”True Blood”

Bill on moodsa aja vampiir. Teda kehastab Stephen Moyer – ja üldse mitte halvasti. Üleüldse on ”True Blood” igati korralik sari, kus lendab sobivas koguses verd ning õhus väreleb püsiv põnevuseudu. Aga tagasi Billi juurde. Täna ringi tiksuvad vampiirid võivad rahus inimeste seas ringi liikuda, sest janu kustutavad nad värskelt leiutatud sünteetilise vere abil. Siiski viskab mõnikord ka Billil katuse kettasse. Näiteks siis, kui ta satub mekkima algvampiiri Lillith'i verd, muutudes ise megavampiir Billith'iks. Ei, see ei ole meie välja mõeldud nimi. Jah, see meenutab koledal kombel ”Sõrmuste isanda” kääbuste nimevalikuid. Kuid hei, jätkem Billi kallal nokkimine – ta on seksikas ja kärmas vampiir. Igati sobilik meie nimekirja.



3. DAVID – ”The Lost Boys”

Täna tunneme Kiefer Sutherlandi kui Jack Bauerit – kangelast, kes päästab maailma. Ta ei peatu hetkeksi, isegi mitte selleks, et kuskil umbtänava nurgas vett lasta. Nii kõva mees on Jack Bauer.
Aga aastal 1989 elas Kiefer Sutherland teist elu. Päeval ta magas, öösel pidutses ja tappis inimesi. Miks on David edetabeli nii kõrgel positsioonil? Aga seepärast, et ta on üks väheseid vampiire, kes naudib pidutsemist ja möllu, mitte ei kükita kuskil keldrinurgas, verepokaal näpus, ega sepitse jaburat poeesiat. Elu tahab ju elamist! Isegi siis, kui oled surnud või midagi sinnapoole.



2. LOUIS – ”Intervjuu vampiiriga”

Kui Louis poleks Brad Pitt, oleks ta maailma üks armetumaid vampiire. Armetu seepärast, et Pitt tundis end äratuntavalt ebamugavalt seoses totaka kostüümi ning silmamunasid hõõruvate kontaktläätsede pärast. Armetu ka seepärast, et nii seksikas vampiir pidi kaamerate ees rotte närima. Armetu veel saja muu pisiasja pärast. Aga kõik see ei loe, sest Brad Pitt on Brad Pitt. Nimekirja teine koht on kuulub temale ja punkt.


1. DRACULA – ”Dracula”

Dracula on numero uno.
Teda on läbi aegade kehastanud palju näitlejaid, näiteks ebatavaliselt mõjuv Bela Lugosi või klassikaliselt nägus Jonathan Rhys-Meyers. Ja alati on seda tegelaskuju saatnud müstilise varjuna tume karisma. Noh, kui välja arvata Gary Oldmani Dracula. Gary etteaste oli küll veenev, aga välimus jäi ikkagi liialt kortsuliseks, millele lisandus veel see igitobe soeng. Kuid see ei loe. Dracula on tippkutt, vampiirimaailma Lamborghini. Huvitav, kes oleks Eesti tingimustes parim Dracula? Veikko Täär? Mart Sander? Jürgen Ligi?