Maire Aunaste lahkub Eestist Portugali?

Järgmise aasta märtsis valitakse uus Riigikogu koosseis ja nii mõnigi praegustest liikmetest kindlustab juba tasahilju oma tulevikku. Kroonika andmetel on näiteks endine teletäht ja Riigikogu liige Maire Aunaste (64) valinud enesele välja kõpitsemist vajava maja Portugalis, ühes külakeses mäe veerel, kust mere äärde on sõitu sadakond kilomeetrit.

Maire elus on olnud ootamatuid keerdkäike, see on olnud särav ja põnev seiklus ka erinevatel kontinentidel. Endine teletäht on seltskonnas poetanud, et pärast Riigikogu ametit lendaks ta hea meelega otse New Orleansi ega liiguks sealt enam kuhugi – loodi ju 20. sajandi alguses just New Orleansis uus džässmuusikastiil diksiländ, mille eestvedajaks sai Louis Armstrong. Maire on aga tohutu džässifänn!

Selline valik ei tule Aunaste puhul sugugi kui välk klaarist taevast. Tema kolleeg juba ETV päevilt ja nüüd ka Riigikogus Tiina Kangro (56) on juba soetanud enesele Portugali Coimbra piirkonda maja. Nagu Tiina Kroonikale tunnistas, oli see tema sõnul odavam kui Lasnamäe ühetoaline korter. Võib vaid arvata, et Mairegi enda oma eest hingehinda ei maksa. Kangro soetas maja Portugali, sest sinna on praegu mõnus minna ja hiljem seal ka pensionipõlve veeta.

Maire ise lükkab toreda uudise siiski ümber. „See on liialdus. Sellel teemal ma kindlasti ei räägi, ma ei ole maja ostmas,“ sõnab ta rahulikul toonil. „Isegi kui ma ostaksin maja, siis ma kindlasti ei räägiks sellest. Selles infos on õige vaid see, et käisin hiljuti Portugalis.“ Samas lisab ta telefonivestluse lõpetuseks kavalalt: „Helistage aasta pärast, siis räägime edasi!“

Portugali päikese all?