Et 2017. aastal valminud linateos jõudis reklaamivabasse voogedastusteenusesse Viaplay https://viaplay.ee/movies/logan , otsisime välja kümme põnevat fakti selle hea lauluoskusega austraallase kohta.

  1. Ehkki Hugh Jackmani nimetatakse Austraalia näitlejaks, on tema vanemad inglased – Rohelisele Mandrile kolisid nad alles veidi enne tulevase staari sündi aastal 1967. Veelgi enam, üks tema isapoolne vanavanaisa oli hoopis kreeklane. Pärast vanemate lahutust jäi Hugh isa ja kahe vennaga Austraaliasse, ema kolis aga koos kahe õega tagasi Inglismaale.
  1. Hugh tahtis algselt saada hoopis ajakirjanikuks ning lõpetas kommunikatsiooni erialal Sydney’s ka ülikooli, ent siis viis näitlemistundides käimine kannapöördeni mehe karjääris. Hugh’i enda sõnul tahtis ta näitlejaks saada seetõttu, et on “Reede 13” filmide suur austaja ning tahtis mängida neis alailma verist “peavalu” valmistava Jasoni rolli.
  1. Enne kuulsaks saamist töötas Hugh Jackman tanklas teenindajana ja professionaalse klounina laste sünnipäevadel. Mehe enda sõnul ei osanud ta ühtki imetrikki ning üks 6-aastane sünnipäevalaps pidas teda seepärast üsna kohutavaks klouniks. Kuulsusena tavatseb näitleja nüüd laulda sõprade pulmades. Näiteks tegi ta seda näitlejatar Nicole Kidmani ja Keith Urbani pulmapeol aastal 2006.
  1. Tänane rekordiomanik oli algselt kolmas valik Wolverine’i rolli. Esmalt kutsuti seda mängima “Gladiaatori” peaosa eest Oscari ning “Piinatud geeniuse” eest Kuldgloobuse võitnud Russel Crowe’i, kes soovitas tollal tundmatut Hugh Jackmani. Teiseks valikuks oli siiski šotlane Dougray Scott, kes pidi samaaegse osatäitmise pärast filmis “Võimatu missioon 2” loobuma ning nii saigi rolli Jackman. Hugh võttis asja tõsiselt: ta harjutas poksimist Mike Tyson’i videote järgi, võttis õppust Clint Eastwoodi “Räpase Harry” ja Mel Gibsoni “Maanteesõdalase” filmidest ning käis hommikuti ka jääkülma duši all, et oleks võtetel ekstratige.
  1. Kuigi Wolverine’i tegelane armastab filmis sigareid suitsetada, ei meeldi Jackmanile suitsetamine ning ta suisa vihkab filmides suitsetamist.
  1. Hugh on lühinägelik ning näeb ilma kontaktläätsedeta väga uduselt. Kui ta oli aastal 2001 ühe Saturday Night Live’i saatejuht, siis pidi mees praktiliselt kogu teksti pähe õppima, kuna ei näinud teleprompter’ilt seda lugeda.
  1. Jackman valiti algselt mängima James Bondi 2006. aasta väljalaskes “Casino Royal”, ent muud tööd ja tegemised ei lubanud tal rolli vastu võtta ning see läks Daniel Craigile. Ta on sageli saanud pakkumisi etendada filmilinal koomiksikangelasi, näiteks Daredevili, Hulki, Raudmeest, Mr. Fantasticut “Fantastilises nelikus” ja Jonathan Kenti filmis “Superman tuleb tagasi”. Jackman oleks peaaegu mänginud ka kahenäolist superpahalast Harvey Denti “Pimeduse rüütlis”.
  1. Kuigi Jackmani tuntakse eeskätt Wolverine’i/Loganina, on tema enim auhinnatud roll hoopis vang number 24601 ehk Jean Valejan muusikalidraamas “Hüljatud”. Laulev peaosa selles filmis tõi talle aastal 2013 Kuldgloobuse ja Oscari-nominatsiooni. Kuldgloobusele on kandideerinud ta ka meespeaosaga romantilises komöödias “Kate ja Leopold” (2001) ning Eestis alles eelmise aasta lõpus esilinastunud muusikalis “Maailma suurim showmees”.
  1. “Hüljatute” võtetel kaotas Jackman kehakaalust üle 9 kilo. See tõi talle ahistajanna, kes püüdis spordiklubis saada näitlejalt nõusolekut abiellumiseks, ent keeldumise järel viskas teda pardliga.
  1. Aastal 2003 avastas Jackman ninalt väikese märgi, mida ta pidas Wolverine’i terasküüntest tingitud väikeseks haavaks. Hiljem diagnoositi tal üks nahavähi vorm, mis on küll mõõdukas, ent siiski ohtlik. Alates sellest ajast on ta haigusega võidelnud.