1. Järjekindlus. Tekita enda jaoks kindel unerütm. See tähendab, et pane paika kindel aeg, millal tõused ja millal magama lähed. Aja jooksul harjub sellega keha ja magad oluliselt paremini. Lisaks oled tegusam, sest sa pole enam nii väsinud.

2. Aeg. Säti enda elu nii, et saaksid iga päev vähemalt 7-8 tundi magada. Magamine on äärmiselt oluline, et keha oleks terve. Kui magad liiga vähe, oled pidevalt väsinud ja tähelepanu on halvem.

3. Unetsükkel. Jälgi oma unetsüklit ja hea oleks, kui sa ei ärka keset ööd üles. Kui ärkad aga keset sügavat und üles, oled tegelikult oluliselt väsinum. Näiteks, kui magad neli tundi, võid olla ärgates väsinum, kui peale kolme tundi und.

4. Trenn. Tee päevas vähemalt pool tundi trenni. Nii kulutad piisavalt energiat, et õhtul tuleks korralik uni.

5. Toitumine. Kasulikum on süüa hommikul ja päeval, mitte õhtul. Kui sa ei leia aga päeval aega, et normaalselt süüa ja õhtul sööd suure portsjoni, siis on ka unekvaliteet oluliselt halvem. Unekvaliteet on parem ka siis, kui tarbid vähe alkoholi.

6. Mugavus. Hea une jaoks on väga tähtis, et sinu voodi ja padi oleksid mugavad. Samuti on oluline, et tekk ei oleks liiga paks, sest muidu on öösel väga palav.

7. Harjutamine. Unerežiim vajab harjutamist nagu kõik muu. Harjuta enda keha sellega, et lähed kindlal ajal magama ja ärkad teatud ajal. Võib-olla nõuab see alguses pingutamist ja on raske, kuid aja jooksul harjub keha sellega ära.

Allikas: medicaldaily.com