Järjekorras 63. Eurovisioni lauluvõistluse poolfinaalid toimuvad 8. ja 10. mail. Esimeses poolfinaalis üles 19 ja teises 18 riiki, vahendab Eurovision.tv

Esimeses poolfinaalis võtavad omavahel mõõtu Šveits, Soome, Valgevene, Bulgaaria, Austria, Leedu, Albaania, Iirimaa, Armeenia, Küpros, Tšehhi, Belgia, Goergia, Island, Aserbaidžaan, Kreeka, Iisrael, Makedoonia ja Eesti.

Teises poolfinaalis laulavad võidu Montenegro, Rootsi, Venemaa, Ungari, Malta, Läti, Serbia, Taani, Gruusia, Rumeenia, Austraalia, Poola, Sloveenia, Norra, Ukraina, Moldova, San Marino ja Holland.

Nagu lauluvõistlusel tavaks, siis möödunud aasta võitja Portugal ning suurriigid Itaalia, Suurbritannia, Hispaania, Prantsusmaa ja Saksamaa pääsevad finaali otse. Loositi välja ka see, millises poolfinaalis need riigid hääletavad. Suurbritannia, Hispaania ja Portugal hääletavad esimeses poolfinaalis, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia aga teises.

Lissabonis toimuval Eurovisioni lauluvõistlusel osaleb rekordilised 43 riiki. Ehkki algselt teatati, et 2018. aastal astub võistlustulle 42 riiki, siis viimasel hetkel teatas Makedoonia siiski osalemisest.

Järjekorras 63. Eurovisioni lauluvõistluse poolfinaalid toimuvad Lissabonis 8. ja 10. mail, suur finaalsõu leiab aset aga 12. mail. Mõlemast poolfinaalist pääseb lõplikku võistlustulle vaid kümme parimat. Kokku võistleb tänavuse Eurovisiooni finaalis 26 laulu.