Laual olevaid nimesid on läbi aega olnud mitmeid. Saate enda tiitrites on tekstilugejaks märgitud Paek Eestee, ent sellise nimega meesterahvast internetiavarustes justkui ei leidugi. Mõned viited viivad räppari Azma muusikavideoni, mille režissöriks Eestee justkui oleks. Küll aga viivad kõik teed Paek Eesteega seonduvalt ühe inimeseni.

Nõndaks leidub Paek Eestee nimelist meest otsides kunagi tegutsenud noorteuudiste portaalini Nportaal, mida praeguseks hetkeks enam ei eksisteeri. Küll aga leiab veebiarhiivist Nportaali tegijate meeskonna nimistust nime, milleni varemgi Paek Eestee nimi viinud on.

Saate "Kuuuurija" meeskonda kuulub teiste seas režissöör Alar Nilov, kes 2011. aastal Nportaaliga algust tegi. 2013. aastal näeb juba Nportaali tegijate nimistus peatoimetajana tegutseva Paek Eestee nime. "Kuuuurija" äratuntava pealelugeja häälega leiab veebiavarustest teisigi videosid. Nõndaks viivad kõik uurimisteed alati saate režissööri Alar Nilovini.

Sellegipoolest jääb lõplik otsus televaataja ja lugeja teha. Kas "Kuuuurijas" püüdliku ilmekusega tekste lugev mees on Paek Eestee pseudonüümi taha varjuv saate "Kuuuurija" režissöör?

Samuti on spekuleeritud, et tekste loeb saatele peale hoopis Urmas Eero Liiv või siis kasutatakse üleüldse genereeritud robothäält. Lisaks käib läbi ka kellegi salapärase Meelise nimi ning mitmed lugejad on veendunud, et teksti loeb hoopis Rain Tolk.

Kes siis ikkagi "Kuuuurija" hääleks on, jääb sellegipoolest saladuseks.

Nportaali videoreportaaž:

"Kuuuurija" eilse saate treiler: