Ontariost pärit 22-aastane Katie Stephens sõnas kohalikule uudistekanalile, et veetis koos kaaslase Eddie Zytneriga mõnusalt aega Bavara puhkekeskuses Punta Canas. Mingil hetkel avastasid noored, et nad sügavad oma jalgu väga palju.

Katie tõdes, et alguses nad kahtlustasid liivas pesitsevaid kirpe. Kui nad 18. jaanuaril kodumaale tagasi jõudsid, siis olid Eddie jalad väga paistes, samuti olid varvaste juurde tekkinud väikesed kühmud.

Naine kirjutas Facebooki, et alguses kahtlustasid nad tavalisi putukahammustusi, kuid olukord läks iga päevaga aina hullemaks.

Noored läksid pärast seda arstide juurde, kaks esimest tohtrit ei osanud müstilise tõve põhjust nimetada. Alles kolmas arst tundis haiguse ära, ta oli sama asja näinud äsja Taist naasnud patsiendil.

Nimelt olid noored oma jalgadesse parasiidid saanud, kidakärssusside alamliik oli nende jalgadesse pugenud Punta Cana puhkekeskuse liivastel randadel jalutades.

Arst kirjutas mõlemale noorele välja siseparasiitide vastast ravimit ivermektiini.

Katie ütles, et ta tegi jubeda haiguse kohta Facebooki postituse, kuna tahab hoiatada inimesi troopiliste maade randades varitsevate parasiitide eest ja soovib, et ka arstid rohkem sellest haigusest teaks.

Mehe jalad on paranemas, järgmise käiguna uuritakse, kas jalgadel olevat kahjustatud nahka on võimalik ka taastada.

Ettevaatust, allpool olevad fotod võivad olla häirivad!