20. Kokkamine

Inimestele meeldib vaadata erinevaid kokasaateid, sest teadmisi uute retseptide kohta ammutada on tore ja uute toitude proovimine on põnev. YouTube annab aga postitajatele rohkem võimalusi mängida montaažiga ja olla loomingulisem.

19. Paarikese vlogi

Mis asi on vlog? See on videoblogi. Kui blogija kirjutab oma tegemistest, siis vlogija filmib end ja räägib, mis toimub. Võimalusi on meeletult. Üks populaarsemaid on aga paarikeste vlog, kus räägitakse oma tegemistest, hobidest, eelistustest ja paljust muust.

18. Kaverid

Kaver on uue esitaja versioon mõne teise laulja või ansambli originaalpalast ja see on viimastel aastatel saanud tohutult populaarseks eriti tänu YouTube'ile. Kui tuju tuleb, siis lihtsalt tee asi ära ja lae üles. Kui arvad, et oled andekas laulja ja sooviksid proovida, siis pole karta midagi. Mürgiseid kommentaatoreid pole mõtet tähele panna.

17. Enesetäiendus

Enesetäienduse videod pole mitte juutuuberite enda enesetäiendusest, vaid harivad vaatajat. Oletame, et sul tekib küsimus, kuidas midagi teha, siis kindlasti on selle kohta erinevaid videoid. See on hariv ka siis, kui tekib lihtsalt huvi, kuidas midagi tehakse.

16. Paroodiad

YouTube on suurepärane koht, kuhu postitada millegi kohta paroodiavideo. See võib olla laulust, filmist, raamatust või millest iganes soovid.

15. Klatš

Palju vaadatakse erinevaid videoid Hollywoodi staaride kohta. Peamiselt räägitakse videotes nende tegemistest, suhetest, välimusest ja paljust muust.

14. Naljakad loomavideod

Nendest pole keegi väsinud. Võiksime lõputult vaadata imearmsaid kassi- ja koeravideod või hoopis mõnda muud looma, kes teeb midagi eriti naljakat. Eestlaste südamed võitsid näiteks jääkarud.

13. Tüngad

Kellele ei meeldiks vaadata naljakaid tüngavideoid. Vahel on need tüngad sellised, mida ise ei julge proovida, aga samas tahaksid teada, kuidas asi välja kukub. Igal juhul on tüngavideod populaarsed, sest naljaninad tulevad alatasa millegi uuega lagedale.

12. Tootekollektsioonid

Nendes pole otseselt midagi erilist, aga kui oled huvitatud mingist tootest, siis on neid üsnagi põnev vaadata. Tavaliselt räägib mingi inimene oma asjadest, kust need tulid, mis on nende lugu või mis on nende asjade plussid ja miinused.

11. Küsimused ja vastused

Tuntud juutuuberid ja staarid teevad aeg-ajalt küsimus-vastus stiilis videoid. Näiteks teavitab staar, et video toimub mingil kindlal ajal ja kõik saavad kommentaariumis esitada küsimusi või siis saadetakse küsimused varem ära ja staar vastab nendele videos.

10. Avamine

Mõtle, kui põnev on vaadata videot, kui tahad väga mingit asja ja saad vaadata, kuidas keegi selle karbist välja võtab. Võib-olla soovid aga hoopis selle asja internetist tellida, kuid tahad enne videoid vaadates veenduda, et see ikka vastab sinu ootustele.

9. Hariduslikud videod

Need on sarnased enesetäienduslikele videotele, kuid harivama suunaga. Näiteks videod, kus keegi seletab, kuidas lahendada teatud matemaatikaülesannet või kuidas programmeerida. Võimalusi on lõputult.

8. Lemmik/Parim

Need on sarnased tootevideotele, kuid keskenduvad peamiselt asja omadustele. Hinnang sõltub suuresti juutuuberist.

7. Meemid/Väljakutsed

Jää-ämbri väljakutset mäletad? See on suurepärane näide sellest. Mis puutub meemidesse, siis mõni juutuuber joonistab näiteks meemi kirjeldamaks oma elu ja andmaks seda edasi looval moel.

6. Uhkustamisvideo

Need on videod, mida mõned armastavad ja teised vihkavad. Videote sisu seisneb selles, et juutuuber näitab, millise saagiga saabus ta kaubanduskeskusest. Teinekord räägivad aga juutuuberid hoopis toodetest, mille said nad erinevatelt firmadelt tasuta reklaami eesmärgil.

5. Sketšivideod

Seda suudavad tavaliselt loovamad juutuuberid, kes teevad järele mõnda tuntud filmi, muusikavideot või miskit muud. Leidub häid ja halbu sketše, kuid kahtlemata võtab nende tegemine ja kogu asja läbimõtlemine aega.

4. Mänguvideod

Need on ühed kõige populaarsemad videod, mida juutuuberid teevad. Video mõte seisneb enamasti selles, et juutuuber mängib mingit arvutimängu ja samal ajal kommenteerib seda. Et video tunduks lahedam, reageeritakse sageli üle ja räägitakse asjad suuremaks, kui nad tegelikult on. Mänguvideod võivad huvitavad olla ka siis, kui mängid ise sama mängu ja jääd kuskil hätta. Sel puhul aitavad mänguvideod sageli edasi või annavad kasulikku nõu.

3. Vlogid

Paarikeste vlogidest oli enne juttu, aga veel populaarsemad on juutuuberite personaalsed vlogid. Sageli ongi peamine see, mida nad teevad ehk räägivad lihtsalt enda eluolust. Samas on vlogid kasulikud, sest paljud juutuuberid muljetavad ka oma läbielamistest, mis aitavad paljusid jälgijaid, kes võivad seista sarnaste probleemide ees. Räägitakse ka suhteprobleemidest ja uutest avastustest.

2. How-to ehk kuidas midagi teha

Need on sarnased hariduslikele ja enesetäiendusvideotele, kuid keskenduvad pigem ühele konkreetsele probleemile.

1. Tootevideod

Väga tuntud juutuuberitele, kellel on palju jälgijaid, saadetakse kuhjaga uusi tooteid, et nad teeksid sellest tootest video ja avaldaksid arvamust. Ülevaade võib olla mobiiltelefonist või hoopis õhtusöögist värskelt avatud restoranis.

Allikas: blog.printsome.com