1. Halle Berry ja Kassnaine

Film: "Kassnaine" ("Catwoman", 2004)

2004. aasta koomiksifilm "Kassnaine" on üllitis, milles Warner Bros. Pictures ja DC Entertainment enam väga rääkida ei taha, sest nad on hõivatud DC filmiuniversumiga ("Terasmees", "Batman vs Superman", "Wonder Woman", "Õigluse liiga", "Aquaman" jpt) ja uue "Kassnaise" filmi loomisega. Seekord seisab filmi taga mees, kes aitas luua Marveli filmiuniversumit ("Tasujad", "Tasujad: Ultroni ajastu"). See oleks teine kord, mil Kassnaine jõuab omaenda filmiga suurele ekraanile, aga tõenäoliselt alles esimene õnnestumine.

2001. aasta "Monster's Ball" eest parima naispeaosa Oscari võitnud Halle Berry oleks Kassnaise rolli isegi välja mänginud, kui režissöör ja stuudio oleksid suutnud teha adekvaatse filmi. 1993. aastast arenduses olnud ja erinevate näitlejate (Michelle Pfeiffer, Ashley Judd, Nicole Kidman) vahel liikunud "Kassnaine" linastus lõpuks 2004. aastal ning sellest sai kohe kultuslikult halb film, mis sai kriitikute poolt hävitava koondhinnangu osaliseks. Seda näitas ka nõrk kinokassa ning 7 Kuldse Vaarika nominatsioon. Berry läks isegi halvima naispeaosalise Kuldset Vaarikat vastu võtma ning tunnistas avalikult, et film on kohutav häbiplekk tema karjääril.

2. Mark Wahlberg ja kapten Leo Davidson

Film: "Ahvide planeet" ("Planet of the Apes", 2001)

Pigem legendaarse Rick Bakeri loodud suurepäraste ahvikostüümide poolest tuntud 2001. aasta kurikuulsalt kehvake "Ahvide planeet" sundis filmistuudiot 20th Century Foxi uue seeria osas pidurid põhja vajutama ning alustama nullist uuesti 2011. aasta filmiga "Ahvide planeedi sünd", millel ilmub juba 14. juulil kolmas osa.

Tim Burtoni film pidi olema klassikalise ulmeseeria uusversioon ja panema alguse värskele seeriale, kuid seda ei juhtunud, sest hea kassaedu ei suutnud päästa seda rahva arvamuse küüsist: kehv lugu, ebaveenvad näitlejatööd ning muidu suurepärane näitleja Mark Wahlberg, kes sattus ilmselgelt valesse filmi.

3. Ben Affleck ja Daredevil

Film: "Daredevil", 2003

Ben Affleck on praegu Batman ("Batman vs Superman", "Õigluse liiga") ja selle legendaarse kangelase kehastamine tuleb tal suurepäraselt välja, kuid 2003. aasta Daredevili rolli kohta ei saa sama öelda. 1997. aastast töös olnud film teenis küll korraliku kinokassa, kuid Afflecki puine esitus ja filmi jabur koomiksilikkus polnud paljudele meeltmööda.

Matt Damon avaldas hiljuti, et talle pakuti enne Affleckit võimalust selga tõmmata pimeda kangelase nahkkostüüm, kuid loobus. Afflecki karjäärile film siiski kriipsu peale ei tõmmanud: praeguseks on mees ju kahekordne Oscari võitja ("Argo" parima filmi ja "Good Will Huntingu" parima stsenaariumi Oscarid) ning tunnustatud režissöör ja muidugi ka Batman.

4. Hayden Christensen ja Anakin Skywalker

Film: "Star Wars Osa II: Kloonide rünnak" ("Star Wars Episode II: Attack of the Clones", 2002)

George Lucase "Star Warsi" eellugude triloogia üle tehakse nalja kolme asja pärast: Jar Jar Binks, ringides istuvad tegelased ja muidugi Christensen, kes polnud muidugi süüdi, et legendaarne režissöör võttis maailma suurima saaga eelloo peaosa enamjaolt puise kivinäo. Tema näitlejatöö oli "Sithi kättemaksus" juba väga hea ja muljetavaldav, kuid sellele ei pööranud keegi enam väga palju tähelepanu, sest kahju oli juba tehtud.

Christenseni hilisemas karjääris on mitmeid tähelepanuväärseid filme ("Shattered Glass", "Jumper", "Vanishing on 7th Street"), kuid "Star Warsi" suurest populaarsusest tulenev naeruvääristamine on saatnud teda kogu elu.

5. Colin Farrell ja Alexander

Film: "Aleksander" ("Alexander", 2004)

Farrell oli 2004. aastaks kujundanud endale korraliku keevaverelise kangelase imago. "S.W.A.T.", "The Recruit", "Daredevil", "Phone Booth", "Hart's War" ja "Tigerland" olid suhteliselt edukad ning näitasid Farrelli oskust filmi kanda. Kõikide suureks üllatuseks valiti just tema kehastama Aleksander Suurt ja kuigi paljud kritiseerisid, et miks mängib Iiri näitleja makedoonlast, siis tuletati kriitikutele kiiresti meelde, et kõigest 4 aastat varem linastus 5 Oscarit võitnud "Gladiaator", kus roomlast kehastas austraallane Russell Crowe.

Farrell ei sobinud rolli siiski kahel põhjusel: see vajas kogenud draamanäitleja oskusi ning näitleja nägi blondide juustega naljakas välja. Nali naljaks, aga fakt on see, et Farrell polnud toona see näitleja, keda tunneme nüüd

Režissöör Oliver Stone ("Natural Born Killers", "Platoon", "Born on the Fourth of July", "Wall Street", "Snowden", "JFK", "Nixon", "Salvador" jpt) ei tee lihtsaid filme ning 2004. aastal nii kinokassa kui ka kriitikute arvamuse suhtes igas mõttes läbi kukkunud Makedoonia kuninga Aleksander Suure vallutustest pajatanud "Aleksander" polnud lihtne film. Kinodesse jõudis üks versioon, kuid hiljem valmis veel neli erinevat versiooni, kuhu lisati kinoversioonist välja jäänud stseene, mõned tõsteti üldse ümber ja paljud eemaldati.

2014. aastal ilmus filmist lõplik versioon "Alexander, The Ultimate Cut (10th Anniversary Edition)", mida soovitab vaadata ka režissöör ise. "Aleksander" pole halb film: see oli lihtsalt omast ajast eest. Isegi nii ees, et ka režissöör ei mõistnud täpselt, mida teeb.