1. “Vastikud ülemused 2” (“Horrible Bosses 2", 2014)

Jennifer Aniston mängib filmist nümfomaanist hambaarsti, kelle kinnisidee on seksida oma alluva Dale’iga, keda kehastab Charlie Day. Üks stseen kukkus välja aga nii räige, et see lihtsalt tuli filmist eemaldada, sest oleks teinud kogu filmielamuse liialt vastikuks. Nimelt oleks Anistoni tegelane vägistanud Day tegelast ajal, mil mees oli uinuti mõju all.

2. “Lahkulööja” (“Divergent”, 2014)

“Lahkulööja” triloogia pole just kõige vägivaldsem, ent välja lõigati stseen, milles tegelast nimega Edward pussitatakse magamise ajal silma võinoaga ja seda eriti räigel moel. Konkreetne stseen filmiti triloogia esimese osa jaoks, kuid hiljem otsustas režissöör Neil Burger stseeni eemaldamise kasuks. Mehe sõnul kärbiti filmi veel teistegi vägivaldsete stseenide võrra.

3. “Gängsterite jahtijad” (“Gangster Squad”, 2013)

Kaudselt tõsielul Ruben Fleischer’i ("Venom") thriller räägib Los Angelese politsei salajasest erirühmast, mille eesmärk oli võidelda kurikuulsa maffiabossi Mickey Coheni ja tema kambaga 1940. ja 50. aastatel.

Filmitreileris oli koht, milles tulistatakse kinokülastajaid küllaltki halastamatul moel. Vaid mõni nädal peale treileri avalikustamist otsustas mees nimega James Holmes Colorado kinos "Pimeduse rüütli tagasituleku" seansi ajal rahva suunas tule avada. Surma sai 12 inimest ja haavata 70.

"Gängsterite jahtijate" esilinastus lükati edasi ja vägivaldne kinostseen eemaldati filmist sootuks. Osatäitjad Sean Penn, Ryan Gosling ja Emma Stone arvasid, et uus stseen oli isegi parem ja mängis filmiga rohkem kokku kui esialgne.

4. “Deadpool”, 2016

Deadpool” on hea näide, et turgu on ka sellistele kangelasfilmidele, mis on alla 18-aastastele keelatud. Küll aga oli filmis üks stseen, mis leidis aset baaris ja mis oli liialt vulgaarne, et see kinoversiooni jätta. Stseen jäeti T.J. Milleri ja Ryan Reynoldsi sõnul ära, sest see oleks solvanud liialt paljusid ja oli kokkuvõttes väga vastik isegi "Deadpooli" jaoks.

5. “Osmoosi Jones” (“Osmosis Jones”, 2001)

Osaliselt joonistatud seikluskomöödia “Osmoosi Jones” räägib entusiastlikust valgest vereliblest Osmoosi Jones’ist ja kalgist tabletist Drixist rännakul päästa nende koduks olevat inimest surmavast viirusest.

Jones ja Drix elavad ebatervislikus ja hoolimatus Frankis, kes on ametilt loomapidaja. Filmist eemaldati stseen, mis leiab aset Franki munandites, sest arvati, et see on liialt solvav noorematele filmivaatajatele. Stseenis pidid Jones ja Drax külastama kohta nimega Gonadi jõusaal ja küsitlema sperme, kes seal töötavad.

6. “Tasujad” (“The Avengers”, 2012)

“Tasujad” pidi hästi välja kukkuma mitmel põhjusel. See pidi esimest korda tooma suurele ekraanile kokku maailma kõige lahedamad kangelased. Samuti oli sellel oluline tähtsus filmistuudio jaoks, sest filmi edu näitas, et kas taolisi filme on mõttekas ka tulevikus teha või mitte.

Et suur osa vaatajaskonnast on aga noored, siis pidi filmi tegema nii, et see oleks lubatud ka 13-aastastele. Niisiis tuli esialgses versioonist välja lõigata mõned stseenid, millest üks on eriti märkimisväärne. Coulson’i surma kujutavas stseenis ilmub agendi selja taha Thori probleemne vend, kes lööb agendi kehast terava skeptri läbi nii, et verd lendab. Kinodesse jõudnud versioonist lõigati skepter aga enamjaolt välja ja stseen muudeti oluliselt pehmemaks.

7. “RoboCop”, 1987

Režissöör Paul Verhoeven tegi kaks taktikalist muudatust, et muuta filmi vanusepiirangut. Õnneks ei pidanud režissöör eemaldama eriti palju, sest välja lõigati kõigest neli sekundit. Esimesed kaks sekundit kujutas stseeni, kui Kevin Page’i kehastatud tegelaskuju tulistatakse laual ja teised kaks sekundit, milles on näha, kuidas Peter Welleri tegelaskujul rebeneb pea otsast. Üks stseen, mis kujutas otsast lastud käega Wellerit, muudeti nii lühikeseks, et see kestis alla sekundi.

8. “Team America: Maailma korravalvurid” (“Team America: World Police”, 2004)

"Team America" on korrakaitsjate eriüksus, mille ülesandeks on säilitada maailmas rahu. Kui aga Põhja-Korea auahne diktaator Kim Jong Il (Trey Parker) valmistub maailma hävitama, ei jää enam midagi muud üle, kui saata Broadway staar Gary Johnston (Trey Parker) salajasele missioonile. Tema ülesandeks on sulanduda Kim Jong Il meeskonda ning nurjata tema maailmahävitusplaanid.

Filmi tuli lõigata enne kinodesse jõudmist aga üheksal korral ja eemaldada stseenid, milles kujutati marionettnukkude vahelist seksi. Mitte küll kõik, aga need, kes on näinud lõikamata versiooni filmist, saavad tõenäoliselt väga hästi aru, millised stseenid ära lõigati ja miks need ikkagi nii rõvedad olid.

9. “Karje” (“Scream”, 1996)

Wes Craveni “Karje” on ehtne näide, kui režissöör teab küll kõiki klišeesid, kuid nendest hoidumise asemel paneb need filmi kasuks tööle. Küll aga pidi eemaldama paar stseeni, et filmil poleks liialt range vaatajapiirang.

“Karje” avastseenist eemaldati koht, kus Drew Barrymore’i tegelasel ripuvad soolikad välja. Eemaldati ka stseen lõpus, mis kujutab Stu ja Billy nimelisi tegelasi üksteist kööginugadega pussitamas. Kui 2011. aastal tuli välja “Karje 4”, siis polnud vaja eemaldada ühtegi kohta. See on õudukaveteran Wes Craveni arvates aga ehe näide, kuidas tegelikult ei tea filmitegija kunagi, mida Ameerika Filmiliit (The Motion Picture Association of America või MPAA) soovib, sest kõik on suhteline ja muutub kogu aeg.

10. “See” (“It”, 2017)

Stephen Kingi kurikuulsa romaani ainetel vändatud "See" ("It") režissööriks valiti esialgu Cary Fukunaga, kes peale kolme nädalat jättis asjad sinna paika. Tema asemele tuli režissöör Andy Muschietti ("Mamma"), kes sai ülesandega suurepäraselt hakkama.

Fukunaga pani aga kokku äärmiselt rõvedad ja hirmuäratavad seksistseenid. Üks stseen pidi kujutama masturbeerimist ja teine vägistamist. Filmis osalevate laste vanemate sõnul üritas Fukunaga panna alaealised amelema vanamehega. Mingis mõttes võime aga Fukunagat mõista, sest järelikult üritas ta filmi võimalikult realistlikult järele teha. Kingi romaanis on võikaid seksiga seotud kohti küllaga ja Fukunaga õudsaks peetud versioon oleks romaani kõrval ikkagi köömes.

Filmi need stseenid ei jõudnudki, sest nende filmimisega isegi ei alustatud.

11. “Charlie Countryman”, 2013

Charlie Countrymanil (Shia LaBeouf) on elus rasked ajad. Saatus viib noormehe Bukaresti, kus ta armub ilusasse kohalikku Gabisse (Evan Rachel Wood), kuid satub selle pärast ka hukatusse.

Kui Wood nägi aga filmi lõppversiooni, mis jõudis kinolinale, oli naine pettunud, sest versioon näitab taaskord Ameerika Filmiliidu soovi tsenseerida naise seksuaalsust. Näiteks eemaldati stseen, milles mees sooritab naisele oraalseksi. Arvati, et see on paljudele inimestele solvav ja paneb neid ebamugavalt tundma. Woodi arust oli see ebaõiglane ja näitab, kuidas siiani elatakse stereotüüpide ajastul. Alles jäeti aga kõik verised stseenid, milles lastakse kellegi pea otsast.

Allikas: looper.com