„Seksuaalvägivald on üks jõhkramaid kuritegevuse liike inimeste põhiõiguste vastu. See ründab inimeste õigust eneseväärikusele, võrdsusele ja õiguskaitsele, olles motiveeritud võimu ning kontrolli vajadusest," ütleb konverentsi korraldaja Kristina Birk.
Ligikaudu 28% seksuaalvägivalla ohvritest on märkinud toimumiskohaks kooli.
Kristina Birk

Birk lisab, et suurem risk seksuaalvägivalda kogeda on noortel naistel. "Eestis läbiviidud uuringute põhjal saab väita, et teismeliseiga on seksuaalvägivalla suhtes riskiteguriks: selles eas toimub suur osa seksuaalvägivallast niinimetatud kohtinguvägivallana. Ligikaudu 28% seksuaalvägivalla ohvritest on märkinud toimumiskohaks kooli," lisab Birk

Eesti Seksuaaltervise Liit usub, et võti hoiakute muutumisel ja lahenduste leidmisel on samuti suures osas koolinoorte endi käes. Seetõttu kutsuvad nad noori arutlema seksuaalvägivalla probleemi üle leidmaks lahendusi.

Esimene päev algab kell 12.00 ja lõppeb kell 17.00. Noortega arutlevad seksuaalvägivalla problemaatika üle Eesti Seksuaaltervise Liidu ekspert ja feminist Kristina Birk, meediaekspert Maria Murumaa-Mengel, veebikonstabel Maarja Punak, spordipsühholoog, raadiosaate juht ja terapeut Jorgen Matsi ning psühholoog ja Peaasi.ee eestvedaja Daniel Soomer. Päeva juhib Eesti Seksuaaltervise Liidu juhatuse liige Jonas Grauberg.

Teisel päev algab kell 11.00 ja lõppeb kell 15.00. Jätkatakse üheskoos lahenduste otsimisega mõttekojas, kus välja töötatud ideedega viiakse seksuaalvägivalla vastane sõnum ka teiste noorteni. Mõttekoda viivad läbi Eesti Seksuaaltervise Liidu kommunikatsioonijuht Katrin Salundi ja reklaamiagentuuri Newton strateegiline juht Rivo Räim.

Konverents, sellega kaasnev toitlustus ja majutus kaugemalt tulijatele on tasuta.

Veel on vabu kohti. Kui soovid osaleda, siis registreeru SIIN või kirjuta kristina@estl.ee