1. Köha ja kurguvalu

Mesi aitab suurepäraselt köha vastu, sest see leevendab limaskestade ärritust. Enne magamaminekut on mõistlik ära lutsutada kaks teelusikatäit mett vältimaks öiseid köhahooge. Kurguvalu vastu aitab järgmine segu: pool tassi vett, teelusikas riivitud ingverit, poole sidruni mahl ja teelusikatäis mett.

2. Mesi alandab kolesterooli

Dubais tehtud uuring kinnitas, et oluliselt paranes inimeste tervis, kes tarbisid 15 päeva järjest 250 ml vett, millesse oli lisatud 75 grammi mett.

Lisaks võid valmistada mee ja kaneelisegu, mis alandab veresuhkrut ja kolesterooli. Segu aitab ka siis, kui soovid kaalu kaotada, sest see kiirendab ainevahetust ja puhastab keha mürkainetest kiiremini. Segu saad valmistada nii: sega omavahel kokku kuum vesi ja supilusikatäis orgaanilist kaneeli. Lase segul kaane all jahtuda ja lisa sinna 1 teelusikatäis mett. Seejärel sega segu kuni see muutub ühtlaseks massiks ja joo pool klaasi. Võiksid tarbida pool klaasi hommikul ja õhtul.

3. Niisutab nahka

Mesi toimib kui looduslik niisutaja, sest suhkrumolekulid hoiavad vett nahas. Mesi jätab nahale just kui kihi, mis ei lase nahal kuivada. Seetõttu on mõistlik eelistada mett sisaldavaid nahahooldusvahendeid või teha mee abil mõni näomask.

4. Akne

Mee antibakteriaalsed omadused vähendavad põletikulisust. Sega omavahel kokku võrdne kogus mett ja purustatud muskaatpähkleid, määri segu vistrikule ja pese see 20 minutit hiljem maha.

5. Põletused

Määrides mett põletushaavale, paraneb see kiiremini ja samuti vähendab mesi põletikulisi protsesse.

6. Tõsta veresuhkrutaset

Kui teed trenni ja tarbid suures koguses süsivesikuid ja proteiini, võib langeda veresuhkrutase madalaks. Teadlased on aga avastanud, et mesi hoiab selle ära ja samuti on mesi kasulikum, kui kompvekid ja muud maiustused.

7. Kõõm

Kui soovid vabaneda kõõmast, kasuta mett juuste pesemisel. See pehmendab ja niisutab peanahka ning eemaldab kõõma. Lisaks mõjub mesi hästi ka juhul, kui peanahal esineb mõni vistrik. Proovi mett kasutada näiteks nii, et teed juuksed märjaks, võtad peopessa pisut vedelat mett ja hõõrud seda juustesse ning peanahale.

Allikas: rd.com