Igas õiges eesti kodus leidub kuskil sügaval kapipõhjas virnadeviisi vanu diapositiive. Puhuge karpide pealt suurem tolm minema ja asuge minevikku taasavastama. Kahtlemata leiab sealt igasugu põnevaid võtteid, mis endal ammu meelest läinud ja teistel lihtsalt tobenaljakad vaadata. Väikest võlu lisab üritusse diakate nostalgiliselt retrolik väljanägemine - kriimud, plekid ja aja jooksul kollaka tooni omandanud fotokunst.

Millal te viimati joonistasite? Või õigupoolest – millal sa viimati joonistasid vildika või värvipliiatsiga valgele pärispaberile ja täitsa omaks rõõmuks (ja hoopiski mitte sinise pastakaga ajalookonspekti serva peale ruudumustrit)? Vihm on heaks ajendiks, et tuua välja kõikvõimalikud joonistusatribuudid ning asuda LOOMA! Ühe võimalusena saab mitme peale suurepäraselt valmis meisterdada näiteks mõne tsirkuse-laadse lauamängu. Nii on kõigil suure paberi peal piisavalt ruumi oma visioone realiseerida ja joonistada üle kogu lehe iseäranis peeneid lõvisid, pärdikuid ja redeleid. Ning vaielda tuliselt selle üle, kelle tehtud tiiger on kõige vapustavam kogu pildil.

Või mängige lauamänge. Alias, Focus, Monopol, Imago, Ümbermaailmareis, mõni sõnamäng – variante on ju palju. Või otsustage hoopiski vana hea kaardipõrgu heaks. Mille peale näiteks pokkerit mängida, jäägu juba seltskonna otsustada. Ahvatlevaid võimalusi on, teadagi, mitmeid.

Põhimõtteliselt küpsetatakse peaaegu kõikides lahedates lasteraamatutes koledate ilmadega kooki. Miks siis mitte ise järele proovida. Isegi keskmisest tühjemas külmkapis peaks ometi olema mõni muna ja törts piima ning kuskil mujal maja peal laokil natuke suhkrut ja jahu. Kõike isikliku maitse ja loovuse järgi kokku segades tuleb välja kindlasti midagi küpsetisele iseloomulikku. Kui tegemist pole just jõleda ärakõrvetamisega, saab nendest komponentidest ju peaaegu alati midagi söödavat valmis meisterdada. Ürituse teeb loomulikult põnevamaks kokaraamatute ning retseptide ignoreerimine. On ju lihtne tõsiasi, et söödavatest komponentidest pole võimalik teha midagi mittesöödavat.

Ja tundes Eestimaa suve – kui olete kõik eelpool toodu mitme päeva vältel läbi harrastanud, tuleb ühel päeval ka päike ja soe ilm. Kui mitte sel, siis järgmisel suvel, pole kahtlustki.