1. "Aristokassid" ("The AristoCats")

Movie quote:

Lause: daamid ei alusta kakluseid, kuid nad saavad neid lõpetada.

Õppetund: ära lase mitte kunagi kellelgi kahelda sinu võimetes rohkem kui korra. Sa oled tugev nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

2. "Pocahontas"

Movie quote:

Laused: arvad, et ainukesed inimesed, kes päriselt on inimesed, on need, kes näevad välja ja mõtlevad nagu sina. Kui kohtud aga kellegi võõraga, õpid asju, mida sa kunagi ei teadnud.

Õppetund: ära torma tegema järeldusi, vaid võta aega teiste maailmavaate ja mõtete mõistmiseks. Mis siis, et need on sinu omadest erinevad, aga need võivad sulle midagi õpetada.

3. "Dumbo"

Quote:

Lause: asjad, mis hoidsid sind tagasi, lasevad sul nüüd elada.

Õppetund: eluteel tuleb alati ette ootamatuseid. Selle asemel, et näha neid miinustena, näe neid hoopis õppimiskohtadena, mis aitavad sul saada targemaks.

4. "Imelised" ("The Incredibles")

Movie quote: "Never look back darling. It distracts from the now."Life lesson: Although every moment in your life deserves recognition, dwelling on the past and obsessing about the future can hinder you from embracing the beauty of the present.

Lause: ära vaata tagasi, kullake, see ei lase keskenduda praegusele.

Õppetund: minevikule keskendumine ei lase sul liikuda edasi tuleviku suunas ega nautida olevikku. Mida rohkem keskendud sellele, mis oli, seda õnnetumana ennast tunned. Elad aga vaid korra, nii et mõtle parem sellele, mis on hetkel ja nüüd.

5. "Ratatouille"

Movie quote:

Lause: sa ei tohi kellelgi lasta määratleda oma piire, sinu ainus piir on su hing.

Õppetund: ainus inimene, kes saab takistada sul hästi elamast, oled sina ise. Ära sea endale piire ja võta elust maksimum.

6. "Vaiana" ("Moana")

Movie quote:

Lause: kui astun sellele rajale, ei saa ma kindel olla, kui kaugele lähen.

Õppetund: enne kui sa midagi ei proovi, ei saa sa kunagi teada, millised oskused võivad sinus peituda. Kui soovid midagi teha, siis proovi julgelt järele ja ehk avastad endas uue ande.

7. "Kaunitar ja koletis" ("Beauty and the Beast")

Movie quote: “She warned him not to be deceived by appearances, for beauty is found within.” Life lesson: It might be someone's looks that catch your attention, but it will be their character that keeps your attention. True beauty starts from within.

Lause: ta hoiatas teda, et ei tasu lasta end eksitada välisest, sest ilu peitub inimese sees.

Õppetund: võib-olla püüab su tähelepanu kellegi välimus, kuid nende isiksus on see, mis jääb sulle meelde ja mis jääb edaspidi püüdma su tähelepanu.

8. "Rapuntsel" ("Tangled")

Movie quote:

Lause: astu välja enda mugavustsoonist, sest see on seda väärt.

Õppetund: hirmul on suured silmad ja peamiselt hoiab just see inimesi enda mugavustsoonis ning proovimast uusi asju. Ära jäta end ilma aga uutest võimalustest ja proovi lahedaid asju.

9. "Mulan"

Movie quote: “The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of them all.”Life lesson: Your past might've been rough, hell, it might be downright ugly, but you still blossomed into a beautiful person because of it.

Lause: lill, mis õitseb vastasseisus, on kõige haruldasem ja kaunim kõikidest teistest.

Õppetund: võib-olla su minevikku jäävad mõned rasked ajad, mis olid rusuvad ja koledad, kuid sellele vaatamata sirgus sinust kaunis inimene.

10. "Lõvikuningas" ("The Lion King")

Movie quote:

Lause: vaata enda sisse, sa oled rohkemat, kui ise näed ja arvad.

Õppetund: kunagi pole liiga hilja saada inimeseks, kes oled alati tahtnud olla. Miks ootad?

11. "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi" ("Snow White and the Seven Dwarfs")

Movie quote:

Lause: sa pole kunagi liiga vana, et olla noor.

Õppetund: vanus on lihtsalt number ja sellel pole midagi pistmist sinu hingega. Kui oled hingelt noor ja täis energiat, siis ela.

12. "Printsess ja konn" ("The Princess and the Frog")

Movie quote: "Fairy tales can come true. You gotta make them happen, it all depends on you."Life lesson: Wishing on a star might work in the movies, but if you want to see real results you have to work for it.

Lause: muinasjutud võivad saada tõeks, pead vaid ise selle nimel pingutama ja see kõik sõltub sinust.

Õppetund: filmides võib töötada see, et näed langevat tähte ja soovid, kuid päris elus pead ise kõige nimel vaeva nägema.

13. "Pinocchio"

Movie quote:

Lause: mõnikord võib vale asi olla valel ajal õige ja vastupidi.

Õppetund: oluline on ajastus olenemata sellest, kas räägime töökohast, suhtest või filmidest. Lihtsalt sellepärast, et mingi asi ei töötanud nagu alguses plaanisid, ei tähenda, et seda ei tasuks kunagi uuesti proovida.

14. "Kalatüdruk Dory" ("Finding Dory")

Movie quote:

Lause: Kui miski tundub liiga raske, siis alati leidub mõni teine võimalus.

Õppetund: Kuigi vahel tundub, et probleemile on vaid üks õige lahendus, siis see ei tähenda, et selleni jõudmiseks on vaid üks tee. Kõik leiavad enda probleemi lahendamiseks viisi, mis sobib neile kõige paremini.

15. "Pahupidi" ("Inside Out")

Movie quote:

Lause: õnnelik on tore olla, aga sa ei pea olema kogu aeg õnnelik. Natukene kurbust muudab hilisema õnnetunde palju väärtuslikumaks.

Õppetund: täiesti normaalne on aeg-ajalt tunda end saamatuna.

16. "Lammutaja Ralph" ("Wreck-It Ralph")

Movie quote:

Lause: pole mitte kedagi teist, kes tahaksin enda asemel olla.

Õppetund: sa oled ainulaadne, sind on ainult üks ja hinda seda, milline oled.

17. "Vaprake" ("Brave")

Movie quote:

Lause: sa kontrollid oma tulevikku ja sul pole selleks vaja võlurivõimeid ning probleemide lahendamiseks pole lihtsaid otseteid.

Õppetund: selle asemel, et loota alati õnnele või kellelegi teisele, keskendu sellele, milleks oled ise suuteline. Suudad enda elu üle rohkem otsustada, kui arvad.

18. "Oliver ja semud" ("Oliver and Company")

Movie quote:

Lause: ära unusta oma unistusi, sest unistamine aitab tugevatel elus püsida.

Õppetund: ära lase kellelgi endale öelda, et su unistused on tobedad või mõttetud. Kui sina neisse usud, siis suudad need ka saavutada.

19. "WALL-E"

Movie quote:

Lause: ma ei taha tegeleda ellujäämisega, vaid tahan elada.

Õppetund: ela oma elu täiel rinnal, sest saad elada vaid korra. Kui tahad midagi teha, siis tee.

Allikas: buzzfeed.com

Pildid: Walt Disney Pictures/buzzfeed.com