Vaino asumine meelelahutustoimetuse juhiks oli seotud ka tõigaga, et seda osakonda varem juhtinud Mart Normet soovis end täielikult Eesti Laulule pühendada. Tänaseks teame, et Normeti jaoks jääb tänavune võistlus viimaseks ning pärast seda annab ta ohjad uutele tegijatele üle.

Mullu septembrikuus spekuleeriti selle üle, kas Vaino on meelelahutustoimetuse juhi kohalt lahkumas. Nimelt kõlasid 28. augustil eetris olnud "Vikerhommikus" sõnad, mis ei jätnud kahtlustele palju ruumi. Saatejuht tänas Vainot intervjuu eest, tituleeris ta meelelahutusosakonna juhatajaks ning sosistas "võib-olla viimaseid päevi", mispeale Vaino naerda kõkutas.

Mida aga tähendab Vaino praegune ametinimetus, milleks on ERR-i kodulehel "saatejuht, talendiarengu juht"? Urmas Vaino ei soostunud teemat ise Delfi Publikule kommenteerima, sõnades, et teemapüstitus pole tähtis. Samuti viitas ta salapäraselt, et kõnealune info võib olla üleüldsegi aegunud. Sellegipoolest on tänase päevani ERR-i kodulehel sama sõnastusega ametinimetus Vaino nime ning e-maili kõrval.

Niisamuti leiab selle informatsiooni Vaino LinkedIn'i profiililt. LinkedIn on teadupärast portaal, mis koondab erinevatel elualadel tegutsevaid inimesi ning ühendab tööalaseid tuttavaid.

Üleüldises mõistes tegeleb talendiarengu juht töötajate, juhatuse ja personaliosakonna vahelise suhtluse koordineerimisega. Talendiarengu juht vahendab informatsiooni, pakub konsultatsioone personaliosakonna probleemide korral ja ettevõttesisese poliitika asjus.

Ühtlasi on talendiarengu juhi ülesanneteks laias plaanis ka inimeste värbamine, palkamine ja hoolitsemine selle eest, et ettevõttesse jõuaksid oma ala võimekaimad inimesed.