Bondi-filmide produktsioonifirma Eon Productions produtsendid Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli lisasid Gilberti lahkumist kinnitanud avalduses, et ta polnud mitte ainult oluline osa Briti filmitööstusest, vaid muidugi ka Bondi-filmide seeriast, sest Sean Connery "Elad vaid kaks korda" ning Roger Moore'i "Spioon, kes mind armastas" ja "Kuuraketti" pole mitte ainult armastatud osad seerias, vaid ka tõelised filmiklassikad.

Gilberti poja John Gilberti sõnul suri isa rahulikult keset und. Lewis Gilbert kannatas poja sõnul üle 10 aasta ka dementsuse all.

Gilbert kandideeris parima režissööri Oscarile 1966. aasta "Alfie" eest. Kokku kandideeris film viiele Oscarile ning nende hulgas oli ka peaosalist kehastanud Michael Caine'i nominatsioon. See film, roll ja tunnustus muutis Caine'i rahvusvaheliseks filmistaariks.

Gilberti teiste filmide hulka kuulusid sõjafilmid "Reach for the Sky" ja "Carve Her Name with Pride" ning romantilised draama-komöödiad "Shirley Valentine" (kaks Oscari nominatsiooni) ja "Educating Rita", mis teenis kolm Oscari nominatsiooni.

Režissööri viimaseks filmiks jäi 2002. aasta "Before You Go".