Raivo E. Tammele, kes andis hääle filmi “Boss beebi” peaosalisele ehk beebile, tuli Oscari nominatsioon meeldiva üllatusena. ”Ei ole viimastel aastatel üldse jälginud Oscarite jagamisi ja ma polnud nagu varem seda endale teadvustanud, et ka animafilmid Oscarile kandideerivad,” tunnistab Tamm, “aga “Boss beebi” lugu on ju lahe, nii et tal võib ju isegi šanssi olla!”

Oscareid jagatakse kokku 24. kategoorias ning nominentide hulgas on ka filme, mis Viaplay videoteegis üleval, näiteks “Kao ära”, “Logan” ja nii suurte kui väikeste vaieldamatu lemmik “Boss beebi”.

Viaplay videoteegis olevad Oscari-nominendid

Parim animatsioon

Boss beebi” (“The Boss Baby”, 2017)

Tim Templeton on oma vanemate tähelepanu keskpunktis. Kuni hetkeni, mil ta kohtub oma uue vennaga – peenes ülikonnas ärivaistuga beebiga. Nad asuvad vendadele kohaselt kohe üksteisega sõdima – alandavatest vempudest kuni mõõduka puskimiseni. Ent nad unustavad oma erimeelsused, kui boss beebi oma peamise plaaniga lagedale tuleb – ta kavatseb võita tagasi tähelepanu, mida pööratakse nende peamistele rivaalidele, armsatele kutsikatele. Koos kirju lastekambaga üritab see veider paar saboteerida peatselt toimuvat lemmikloomade kokkutulekut, et võita beebidele tagasi positsioon nunnupüramiidi tipus.

Tegelastele andsid hääle Raivo E. Tamm, Ron Jonathan Singson, Toomas Tross, Veikko Täär, Katariina Unt, Juss Haasma, Aleksander Eelmaa, Jarmo Reha, Anna Pauliine Kaare, Lennart Võigemast, Garmen Tabor, Tõnis Niinemets, Merit Männiste, Lorete Müürsepp, Mark Oja.

Parim mugandatud stsenaarium

Logan” (“Logan”, 2017)

Mutante ähvardab väljasuremine. Üksildane ja rusutud Logan saadab päevi õhtusse Mehhiko piiri asustamata lõigul asuvas varjendis juues ja rendiautojuhina piskut teenides. Ta kaaslasteks paguluses on heidikust Caliban ja haiglane Professor X, kelle vägevat mõistust halvavad aina hullemad haigushood. Ent Logani katse eraldatuses elada lõpeb ootamatult, kui ilmub välja saladuslik naine, kes esitab tungiva palve, et Logan saadaks üht erakordset neiut ohutusse paika. Peatselt, kui Logan peab ellujäämise nimel pistma rinda surmavate jahipidajatega ja ühe kurjamiga enda minevikust, tulevad küünised taas välja. See lahing saadab maailmast räsitud sõdalase teekonnale oma eesmärgi täitumise suunas.

Parim film

Kao ära” (“Get Out”, 2017)

Chris on jõudnud oma pruudi Rose'iga sinnamaani, et on aeg kohtuda neiu vanematega, ja ta kutsutakse nädalavahetuseks Rose'i vanemate maakodusse. Esmalt arvab Chris, et neiu perekonna liialdatult külalislahke käitumine on tingitud närvilisest suhtumisest tütre mustanahalise kallima vastu, ent nädalavahetuse edenedes paljastavad mitmed aina kohutavamad avastused talle tõe, mida ta poleks eales oodata osanud.