Videomängudest pärit kuulus seikleja ja arheoloog mängiti filmides esmalt kuulsaks Angelina Jolie poolt, kuid kõige värskemas Lara Crofti filmis võtab rolli üle Oscari-võitja Alicia Vikander. Enne kui keegi jõuab öelda, et film meenutab kangesti 2013. aasta "Tomb Raider" videomängu, siis te ei eksi, sest uus "Tomb Raideri" sündiski suuresti tänu mängule, mis vaatles Lara Crofti kui seikleja sünnilugu.

"Tomb Raider" põhineb 1996. aastal alguse saanud üliedukal mänguseerial, mille seni viimane osa "Rise of the Tomb Raider" ilmus 2016. aastal ning uus osa on juba töös.

Angelina Jolie 2001. aasta "Lara Croft: Tomb Raider" ja 2003. aasta "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life" valmisid Paramount Picturesi käe all ning teenisid üle kogu maailma kokku 432 miljonit dollarit. Filmides astusid toona veel tundmatu Daniel Craig ja Gerard Butler.

2018. aasta "Tomb Raideri" režissöör on Roar Uthaug, kelle viimane film oli näiteks ka Eesti kinodes linastunud Norra katastroofifilm "Laine". Stsenaristid on aga "Transformerid: Viimane rüütel" üks kirjutajatest Geneva Robertson-Dworet ja Michael Fassbenderi 2016. aasta draama "Trespass Against Us" kirtjutanud Alastair Siddons.

Peaosas on Alicia Vikander ("Tulbipalavik", "Valgus ookeanide vahel", "Jason Bourne", "Taani tüdruk", "Ex Machina"). Teistes osades Walton Goggins ("Vihane kaheksa", "Justified"), Daniel Wu ("Geostorm", "Warcraft. Algus"), Dominic West ("The Wire") jpt.

Milline saab olema uus "Tomb Raider"? Režissöör on kinnitanud, et tal on kavas muuta Lara varasemate filmidega võrreldes inimlikumaks. Sarnaselt 2013. aasta videomängule "Tomb Raider", mis kujutas Larat veel noore ja kogenematuna, on ka uue filmi puhul kavas alustada karakteri tutvustamisega täiesti nullist. Angelina Jolie "Tomb Raideri" filmid olid head, aga uus on nendest väga erinev: see on realistlik sünnilugu, mis näitab, kuidas Larast sai naine, keda kõik teavad kartmatu seiklejana.

Sarnasused 2013. aasta videomängu "Tomb Raider" ja 2018. aasta uue filmi vahel.

Sünopsis: Pööraselt iseseisva Lara Crofti ekstsentriline seiklejast isa kadus, kui ta oli alles varateismeline. 21-aastane Lara, kel pole elus mingeid tõelisi sihte, läbib trendika Ida-Londoni kaootilisi tänavaid rattakullerina, suutes vaevu üüri maksta, ning peaks käima ülikoolis, kuid sinna ta just sageli ei jõua.

Kuna ta on otsustanud ise oma tuleviku luua, keeldub ta isa äri üle võtmast ja leppimast mõttega, et isa ongi surnud. Kui tal soovitatakse faktidega leppida ja seitsme aasta järel eluga edasi minna, ei mõista isegi Lara, mis ajendab teda viimaks isa salapärase surma mõistatust lahendama.

Isa viimaseid soove eirates loobub Lara kõigest tuttavlikust, et otsida isa viimast teada olevat sihtpunkti, milleks oli legendaarne hauakamber kuskil Jaapani ranniku lähistel asuval müütilisel saarel. Kuid tal ei seisa ees lihtne ülesanne. Juba teekond saarele on äärmiselt ohtlik.

Laral on abiks vaid terav mõistus, pime usk ja ülimalt kangekaelne loomus, kui ta peab tundmatusse rännates omaenda võimete piire ületama. Kui ta ohtlikust seiklusest eluga välja tuleb, võib sellest sündida tõeline tema ja ta on väärt kandma nime „seikleja”.