TMW filmiprogrammi avab esmaspäeval, 2. aprillil „An Inconvenient Sequel: Truth to Power“ ehk järg Al Gore'i keskkonna-teemaliste loengute põhjal tosin aastat tagasi valminud ja sensatsiooniks kujunenud dokkfilmile „An Inconvenient Truth“. Keskkonnateemadega tegeleb ka „Kalapoeg Nemo" vääriliselt lummava pildikeelega „Chasing Coral“, milles uuritakse, kas ja kuidas saab veel päästa rekordilise kiirusega hävivaid veealuseid imesid – korallrahusid. Meie ajastu mõõtmatut inimvoolu kaardistab Hiina ühe häälekama dissidendi, moodsa kunsti superstaari Ai Weiwei „Human Flow“.
Näha saab ka kahest üle-elusuurusest kultuurihäkkerist kõnelevaid dokke: miljonärist muusiku, kunstniku ja futuristi Goodiepal van den Dobbelsteeni portreefilmi „The Goodiepal Equation“ ning Eesti viimase tõelise rokkstaari, Psychoterrori ninamehe Freddy Grenzmanni tavanormidest vasakul sammuvat individualismi-kuulutust „Enam kui elu“.

TMW filmiprogramm Kino Sõpruses 2.–6. aprillil

Esmaspäev, 2. aprill kl 21.00
„An Inconvenient Sequel: Truth to Power“ (2017)

2006. aastat mäletad? Kliimamuutustega oli siis nii kehvasti, et kunagise presidendikandidaadi Al Gore'i keskkonna-teemaliste loengute põhjal pandi kokku terve film. „Ebamugavast tõest" sai sensatsioon, mis haris, ärritas ja pani vaidlema miljoneid üle maailma ning tõi asjaosalistele parima dokumentaalfilmi Oscari. Palju sellest kõigest tegelikkuses kasu oli ja mis vahepeal muutunud on, küsib Gore tosin aastat hiljem sobivalt pealkirjastatud järjeloos „Ebamugav järg".

Teisipäev, 3. aprill kl 21.00
„The Goodiepal Equation“ (2017)

Keskkonnaga on lood kehvasti ja kultuur on üha enam maha saetud nurkadega massimeelelahutuse nägu. Olge mureta, appi tõttab isehakanud renessansi-mees, muusik, kunstnik, kultuurihäkker, futurist, miljonär ja filantroop Goodiepal. Mees, kes jagas ostjatele oma plaadi vahel raha. Temast valminud film on vähemalt sama hullumeelne ja veider kui selle peategelane ja seda parimas mõttes. See on ebatavaline sissevaade ebatavalise inimese elusse, mis võib võluda ja võõristada, sageli samaaegselt. Muide, Goodiepal jõuab filmis üle Euroopa reisides väisata ka meie enda Kumu kunstimuuseumi!
Filmi autor on Soome Fonal Records plaadimärgi boss Sami Sänpäkkilä.

Kolmapäev, 4. aprill kl 21.00
„Human Flow“ (2017)

Euroopa on endiselt pahuksis migratsiooniga, ent see on vaid väike osa paisuvast ülemaailmsest pagulaskriisist. Miljonid lähevad oma kodudest liikvele, olgu põhjuseks kas saastunud elukeskkond, sõjad, nälg või lihtsalt paremat elu lubav kutse. Sisemigratsiooni lipulaeva Hiina ühe häälekama dissidendi, moodsa kunsti superstaari Ai Weiwei pilt mõõtmatust inimvoolust on ühtaegu eepiline ja mõtlik. Võttemeeskond rändas selle mahuka ja tõeliselt globaalse filmi tarbeks läbi koguni 23 riiki.


Neljapäev, 5. aprill kl 19.00
„Chasing Coral“ (2017)

Pixari „Kalapoeg Nemo" pani poolteist aastakümmet tagasi nii vanad kui ka noored veealust rikkalikku ja imeilusat maailma imetlema. Kaunis animatsioon võib aga tulevikus olla pelgaks fantaasiaks, sest maailmamered on inimtegevuse tagajärjel hädas ja korallrahud rekordilise kiirusega hävimas. Alles eelmisel aastal kuulutati peatset surma ka maailma suurimale, Austraalia kirdeosas asuvale Suurele Vallrahule. Kauni pildikeelega filmis asuvad teadlased, sukeldujad ja fotograafid uurima, kas ja kuidas neid veealuseid imesid päästa saab.

Reede, 6. aprill kl 19.00
„Enam kui elu“ (2018)

„Mina olen punk ja mina olen lahe," karjub solist Freddy Grenzmann ühes Psychoterrori loos. Just nii toores, otsekohene ja energiaküllane on kogu Freddy elu.
Freddy on punkansambli Psychoterror laulja ja poeet ning Eesti viimane rokkstaar. Mõiste rokkstaar tähistab nähtust, mis asub tavanormidest väljaspool, on suurem kui elu. Freddy kohta võib tunnustavalt öelda, et ta ei ole normaalne – ei laval ega elus. Freddy teeb huvitavaks mitte seltskondlik või tekstuaalne mängumõnu, vaid mängupandu suurus, täielik enesekaotuse võimalikkus ja aimatava inimliku või metafüüsilise ahastuse sügavus. See on lugu viimasest rokkstaarist ja poeedist ning ühe punkansambli anatoomiast.
Filmis saavad lisaks Psychoterrori liikmetele sõna Hasso Krull, Koit Raudsepp, Marko Mäemets, Marko Mägi, Raul Saaremets, Raul Velbaum, Siim Nestor, Valner Valme, Villu Tamme ja teised.
Autorid: Indrek Spungin ja Taavi Arus

TMW filmiprogrammi seansside piletid hinnaga 5 eurot on müügil Piletilevis ja Kino Sõpruses kohapeal.