1. Julius Kihnust

"See tabas mind ootamatult kaks aastat tagasi hommikusel praamil tagasiteel Kihnu Virve 88. sünnipäevalt," meenutab Kersna. "Pidu oli olnud vägev ja laevasalongis loksudes vajus silm vägisi looja. Aga siis võttis meiega koos pidutsenud 18-aastane Julius välja akordioni ja hakkas mängima. Terve tee ainult Virve lugusid ning oi kuidas ta mängis! Nägin, kuidas muusika sulas muusikuga üheks. Ja see Juliuse pilk, mis läbi jäävälja kohal udus aimuva silmapiiri tundus ulatuvat teisele poole tähti... See ei lähe mul vist kunagi meelest," räägib mees, kuidas praamisõit oli tõepoolest maagiline. "Kui praam Munalaiul randus ja Julius pilli kohvrisse pani - mitte keegi ei plaksutanud. Mitte keegi kaasreisijatest polnud kogu reisi vältel teinud teist nägugi. Kas oli aeg liiga varajane või viina vähe. Mõtlesin siis, et... aga tegelikult, mis tähtsust sel on, mida ma tookord mõtlesin," rehmab Kersna, kuidas pillimees teenitud tunnustust ei saanud.

Kihnu virve esines Saaremaal, Tiirimetsa koolimaja juures kontserdiga. Pärast külastas Virve koos oma ansambliga Roolipiigade asutajat Juuli Pihla

2. Menubändi Queen riismed

"Number kaks juhtus 13 aastat tagasi Barcelonas. Queeni, minu lemmikbändi riismed olid võtnud Freddie asemel laulma Paul Rodgersi (hilisema Adam Lamberti annan ma neile andeks, aga Rodgersit ei ole ma tänaseni suutnud ära seedida) ning läinud üle 20 aasta Queeni nime all taas tuurile," meenutab Kersna kontserti. "Kuna Liinal oli just Barcelona kontserdi ajal tulemas 25. sünnipäev, siis lendasime kohale. Ja kui siis Brian May täpselt keskööl laulis Mercury ühte kaunimat ballaadi „Love Of My Life“, nägime meie viie meetri kauguselt, kuidas vanal rockihundil pisarad üle põskede voolavad. Polnud ka ime, sest Barcelona oli alles turnee kolmas kontsert ning Freddie jaoks erilise tähendusega linn." räägib mees taas ühest maagilisest hetkest.

Queeni kitarrist Brian May ja Paul Rodgers

3. Taiko-trummid

"Kolmandat kohta minu tabelis hoiavad neli aastat tagasi Nordea kontserdimajas kuuldud-nähtud taiko trummid Kodo trupi esituses," alustab mees juttu tõeliselt hingestatud muusikast. "Atleetiline ballett, teatraalne show, vaheldust pakkuvad flööt ning vokaal ja muidugi peategelased - hingematvalt lummavad, ravivad rütmid rohkem kui 50 erinevast trummist. Ja nüüd, järgmisel neljapäeval on Kodo uue kavaga „Evolutsioon“ Tallinnas tagasi!"

Mõistagi väisab kontserti taas ka Kersna. "Vähe sellest, olen piletid ostnud ka oma kümnele sõbrale. Mõistagi on see risk, sest maitsed on erinevad, aga ma loodan parimat, sest kõiki neid inimesi, keda olen kontserdile kutsunud, iseloomustab sama kirglik ja kompromissitu pühendumus oma erialale kui neid 18 jaapanlast, kes neljapäeval – ma ei kahtle selles hetkegi – annavad meile vaimustava etenduse," on mees ootusärev.

Kodo